anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma numesc Ioana Chis si de curand mi-am facut un test Babes-Papanicolau. Rezultatul indica o infectie cu Gardnerella (frotiu inflamator pap II) si prezenta celulelor endocervicale. Ceea ce imi ridica un semn de intrebare este prezenta acestor celule endocervicale. Nu stiu ce inseamna. Ar putea indica un viitor cancer cervical? Doctorul mi-a dat tratament pentru infectia cu Gardnerella dar de celulele endocervicale nu a zis nimic. Ma puteti lamuri? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Celulele endocervicale sunt normale. Prezenta lor indica faptul ca recoltarea a fost facuta bine. Nu au legatura cu cancerul cervical. Un frotiu fara celule endocervicale nu este bun, este recoltat gresit si atata tot. Nu putea sa-ti dea tratament pentru ceva normal.

soothe
| soothe a răspuns:

Pai celulele endocervicale au trebuit ei sa examineze. Asa se cheama ele in limbaj medical. Daca ar fi scris ca celulele endocevicale arata modificari neuzuale, atunci ar fi fost un semn de intrebare.
Este ca si cum la analiza de sange ar scrie pe buletinul de analiza: s-au gasit globule rosii sau hematii. Adica nimic in plus, nimic rau.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc pentru raspuns, Brigaela happy