| jeyremy a întrebat:

Buna ma numesc Ionut si in urma cu un an eu impreuna cu sotia mea neam chinuit foarte mult sa ramana insarcinata timp de 7 luni tot am incercat apoi intr-o zi am primit vestea ca a ramas insarcinata a fost cea mai frumoasa zi din viata mea timp de 4 lunii am fost 2 cate 2 chiar 3 ori control la doctorul nostru ginecolog apoi am facut acel test PAPPA si a iesit 350 adica nici rau dar nici bine si in a 4 luna dupa doar doua zile ce am facut nunta aveam programare la ginecolog pentru controlul lunar si s-a uitat la inima copilului si ne-a dat o veste foarte proasta si nea trimis la un cardiolog numai pentru probleme de genu acesta si el ne-a dat verdictul final sindromul hipoplaziei inimii stangi adica Ventriculul stang este subdezvoltat sau neformat astfel incat acesta nu poate pompa suficient sange pentru intregul corp si apoi nea trimis la cel mai mare spital pentru asa ceva eu sunt din polonia aici se afla unu din marele spitale Clinica Mama Polonie unde foarte multi copii cu asfel de probleme vin aici si am vorbi cu unu din Profesori care fac operatiile acolo si se ocupa cu asfel de cazuri era o doamna doctor dupa o mica conversatie ce am avut am intrebata sa imi raspunda ca mama nu ca o un doctor daca ar fi in cazul nostru ce ar face si mi-a zis ar avorta ne dorim foarte mult acest copil nici nu neam gandit la aceste riscurii niciodata si acum avem in fata cea mai grea decizie e sa il scoatem afara sau sa sufere toata viata adica sansa de a duce la bun capat 3 operatia prima la nastere a doua la 5 luni si a 3 la 2 anii si nu se stie daca va supravietuii si daca a 3 nu este reusita va trebuii transplant de inima nu stiu ce sa fac am nevoie de un ajutor poate cineva a mai trait asa ceva sau poate are cineva un copil bonlav cu acest sindrom si me poate sfatuii nu vreau sa iau o alegere gresita

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| FreakyHalloweenBoy a răspuns:

Eu nu sunt parinte, nici adult...Dar mai bine sa avorte sotia ta copilul, decat sa se nasca cu acest sindrom si cine stie cat se mai dezvolta...sau poate doamne fereste sa moara. Puteti sa apelati dupa avort la fertilizarea in vitrowinking Numai bine wave

| Robert a răspuns:

Salut Ionut.

Tiind cont de complicatii, parerea mea este ca mai bine face un avort. Durerea ar fi mai mica acum decat mai tarziu dupa nastere.

Ce este sindromul hipoplaziei inimii stangi?
Sindromul hipoplaziei inimii stangi este o malformatie cardiaca congenitala foarte grava in care camerele, valvele si vasele de sange din partea stanga a inimii sunt malformate astfel incat nu pot pompa eficient sangele in organsim. Malformatiile cardiace care pot fi asociate cu sindromul hipoplaziei inimii stangi sunt:
• Ventriculul stang este subdezvoltat sau neformat astfel incat acesta nu poate pompa suficient sange pentru intregul corp.
• Stenoza mitrala- ingustare a calibrului valvulei mitrale, situata intre auriculul stang si ventriculul stang al inimii. O stenoza mitrala obliga atriul stang sa se contracte mai mult pentru a trimite sangele in ventricul stang.
• Stenoza aortica consta intr-o stramtare a orificiului aortic, care devine un obstacol in trecerea sangelui din ventriculul stang in aorta.
• Atrezie mitrala- afectiune congenitala caracterizata prin inchiderea permanenta a valvei mitrala ceea ce impiedica sangele din atriul stang in ventriculul stang.
• Atrezie aortica- afectiune congenitala caracterizata prin inchiderea permanenta a valvei aortice, ceea ce impiedica sangele din ventriculul stang sa treaca in aorta.
• Coarctatia de aorta- ingustarea arterei aorte, frecvent localizata la nivelul portiunii sale proximale. Secundar ingustarii, cordul trebuie sa depuna un efort suplimentar pentru a pompa sangele spre periferie.
Sindromul hipoplaziei inimii stangi este mai frecvent la baieti decat la fete. Cauza aparitiei sindromului hipoplaziei inimii stangi este necunoscuta. Aproximativ 10% dintre pacientii cu sindrom hipoplaziei inimii stangi vor avea alte defecte congenitale.

Care sunt simptomele sindromului hipoplaziei inimii stangi?
Copiii nascuti cu sindromul hipoplaziei inimii stangi de obicei sunt in stare grava imediat dupa nastere. Simptomele sindromului hipoplaziei inimii stangi sunt:
• Letargia este o stare prelungita de toropeala, apatie si vlaguire extrema. Se caracterizeaza prin lipsa de energie.
• Dificultatii in alimentarea (alaptarea) bebelusului.
• Cianoza pielii si a buzelor ( coloratia albastruie determinata de o scadere a concentratiei de oxigen in sange ).
• Dispneea (respiratie dificila sau cu efort) sau respiratie rapida (tahipnee).
• Slabiciune sau oboseala accentuata
• Intarziere in crestere si dezvoltare
• Maini si picioare reci
• Puls slab si rapid
• Pupile dilatate (midriaza)

Care sunt complicatiile sindromului hipoplaziei inimii stangi?
Fara tratament sindromul hipoplaziei inimii stangi duce la aparitia decesului, de obicei in primele zile de viata. Cu tratament majoritatea copiilor (75%) supravietuiesc, desi unii pot avea complicatii mai tarziu in timpul vietii:
• Toleranta scazuta la efort (aparitia oboselii la eforturi fizice mici)
• Aritmii (dereglari ale ritmului normal al inimii fie sub raportul frecventei, fie al regularitatii frecventei cardiace)
• Formarea cheagurilor de sange care poate conduce la embolie pulmonara (obstruarea vaselor pulmonare cu sange coagulat) sau accident vascular cerebral (circulatia sangelui la creier este intrerupta sau diminuata de catre un cheag de sange migrat la acest nivel)
• Tulburari de dezvoltare in special a creierului si sistemului nervos.

Articol preluat de pe http://www.i-medic.ro/boli/sindromul-hipoplaziei-inimii-stang

| Laurretta a răspuns:

E mai bine să avorteze îți spun din toată inima pentru că am o prietenă care de mică a avut o deformație și mereu îmi spune că era maa bine dacănu se năștea că toți râd de ea și o ignoră ( în special pentru o mamă). cred că înainte să luați o decizie e mai bine să vă și la viața pe care bebelușul vostru o va avea de înfruntat și sincer nu e ușor! sper să luați decizia cea mai corectă nu doar pentru voi, dar și pentru el\ea.

| Meli2000 a răspuns:

Sczama ca nu stiu, dar va spun sa va mai chinuiti ca veti reusi!

| ema69 a răspuns:

Viata e cel mai de pret lucru pe care il avem si nu putem hotara pentru cei de langa noi, cu atat mai mult pentru copiii nostri sa nu mai fie pur si simplu. Daca Dumnezeu a facut minunea de a creste in pantecele sotiei tale acest copilas nevinovat, tot in el trebiue sa aveti incredere si sa va rugati sa mai faca o minune si sa ii dea sanatate bebelusului vostru.Nu stiu cum va fi viata voastra in trei,dar stiu sigur cum ar fi daca ati renunta la copil:nici o zi nu ar trece in care sa nu va ganditi oare cum ar fi fost daca acum ar rasuna casa de gangureli,daca cineva micut v-ar striga mama sau tata,daca ar face primii pasi, prima zi de scoala, etc.Nu este nimic mai frumos decat sa fii parinte! Va doresc multa intelepciune pentru a putea sa luati cea mai buna decizie.

| FreakyHalloweenBoy a răspuns:

Din punct de vedere sufletesc,religios, moral etc nu ar trebui sa avorte, din punct de vedere medical e cel mai bine sa faca avort;-)

| Bursache a răspuns:

Ai incredere in ce iti spune medicul, insa decizia sa fie doar a voastra, aici e vorba de VIATA VOASTRA si FATULUI, nu trebuie sa afli parerea noastra. Din punctul meu de vedere nu ar fi trebuit sa pui o astfel de intrebare aici. Sper sa luati o decizie inteleapta. Sanatate.