| amluatcaprafoarterausimadoarecapu a întrebat:

Buna ma numesc madalin si am 15 ani, mi-am luat tensiunea cu un aparat lelectric si o avea 140/63 si mam ingrijorat. la un anumint timp de vreo 10 minute mi-am luat-o iar si o aveam 134/70 si a treia oara imediat cand am luat-o o aveam 128/73. si as vrea sa stiu daca trebuie sa ma ingrijorez.
va rog spuneti-mi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| AndradaElena15 a răspuns:

134 nu ai cum sa o ai ..probabil e 13, 4 cu 7 si e buna..pt ca de obicei ar trebui ca "al 2lea numar " sa fie cam aprximativ jumatate din "primul"...

| DaxFord a răspuns:

Madalin, tensiunea ta e ok, nu ai motive sa te ingrijorezi. Tensiunea arteriala fluctueaza si depinde de starea de activitate, starea emotionala, etc. Daca vrei sa stii exact cum stai cu tensiunea, trebuie sa-ti iei tensiunea in acelasi brat, la aceeasi ora din zi, cateva zile consecutive. Inainte sa-ti iei tensiunea, aseaza-te intr-un loc linistit, asteapta cateva minute si apoi ia tensiunea. Asa abia vei sti care iti este tensiunea obisnuita. Tensiunea normala este (aproximativ) intre 100/60 si 140/90.

Întrebări similare