anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma numesc X. Am descoperit pe net si la scoala despre sindromul klinefelter.
Am cateva kg in plus, sunt timid, am sanii destui de mari pentru un baiat si testiculele destul de mici.
Aceste sindromuri am vazut pe net.
Va rog ajutati-ma!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Datorita nivelului scazut de testosteron, baietii cu sindromul Klinefelter pot avea:
- pilozitate scazuta pubiana, faciala si o pilozitate scazuta in general
- o musculatura slab dezvoltata
- ginecomastie (hipertrofie difuza a glandelor mamare la barbat)
- o inaltime mai mare decat ceilalti barbati din familia sa - poate avea membre inferioare mai lungi, umerii ingusti si bazinul lat.

Baietii cu sindromul Klinefelter au testicule mai mici decat normal si in general pot fi infertili, iar pentru a procrea sunt nevoie de tehnici speciale de fertilizare.
Afectarea mentala, emotionala si comportamentala
Cei ce sunt afectati de acest sindrom par sa aiba abilitati reduse in urmatoarele domenii:
- probleme in dezvoltarea limbajului: acestia au dificultati in dezvoltarea limbajului si au un vocabular destul de sarac;
- incetinirea procesului de gandire, dificultati in rezolvarea unor probleme sau in abilitatea intocmirii unui plan;
- dificultati in controlul impulsurilor;
- un timp de raspuns mult mai mare;
- dificultati in rezolvarea simultana a mai multor sarcini.
Stai linistit, cred ca esti perfect sanatos.
http://www.sfatulmedicului.ro/Boli-genetice/sindromul-klinefelter_245

3 răspunsuri:
| Felix65 a răspuns:

Nu stiu nimic despre acest sindrom,dar vreau sa-ti spun ca la varsta ta organismul cunoaste transformari profunde,nu trebuie in nici un caz sa te sperii sau,si mai rau,sa te complexezi! Mananca sanatos,fa multa miscare,daca se poate,in aer liber,mai asteapta. Si daca tot vei fi nemultumit,consulta un endocrinolog! Sa fii atent insa, medicamentele sunt cu doua taisuri, apelam la ele doar in ultima instanta.

| CityOfSatan a răspuns:

Nu! Cei cu sindromul Klinefelter au si dificultati in gandire pe langa lucrurile enumerate de tine mai sus,iar daca chiar ar fi fost vorba de asa ceva mama ta s-ar fi ingrijorat si te-ar fi dus la medic, deci, be cool! Nu aibig grin!

| AFC a răspuns:

Apropo am 16 aproape