| miha_6184 a întrebat:

Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi despre decompresia vertebrala (elongatie)? In ce consta si cat de invaziva este? Si o metoda de recuperare pentru scolioza? Scolioza daca este mai mare de 20 grade chiar necesita purtarea unui dispozitiv medical? Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Elongatia este o extensie a vertebrelor care se face printr-un fel de scripete si un tip de curea care sustine maxilarul inferior.
Nu este dureroasa, se face progresiv si are efectul de a lua durerea care se instaleaza prin compresia radiculara care se face, prin modificarea posturala, datorata fie unei pozitii viciate, fie cifo-scoliozei.
Si eu am facut elongatie si de aceea stiu ce presupune aceasta metoda de decompresie vertebrala.
Daca medicul a indicat purtarea unui dispozitiv medical, este bine sa faci acest lucru, pentru a nu se agrava starea vertebrelor din coloana vertebrala, care ulterior ar presupune si dureri de spate.
Un gand bun si multa sanatate.

0 răspunsuri: