Nu se poate asa ceva, undeva gresesti. Deci continua cu sportul dar pentru tonifiere, nu vrei sa te trezesti ca-ti atarna pielea ramasa dupa slabit. Si incearca s-o faci cu drag, nu din scarba.
Iar alimentatia este pe primul loc, degeaba spui ca mananci leguma daca le bagi cu paine, cartofi, paste si orez...tot degeaba. Axeaza-te pe legume si proteine, fasole, lactate. Fructele doar pe stomacul gol, si ca desert, adica un un kg deodata. Cereale doar integrale, orez brun, paine integrala. Pana vei slabi renunta la cartofi, carbohidrati rafinati(albi), zahar!
Multumesc mult il pun chiar acum raspuns castigator!
Cartofi,orezul ce e rau cu aceste produse care au tinut civilizati in existenta? proteinele nu ingrasa? serios? orice mancam se adauga la balanta caloriilor, deci nimic nu ingrasa daca manci atat cat ai nevoie, iar cartofi sa i excluzi si orezul e o mare tampenie, chinezi sau hranit secole cu orez, cartofi au tinut popoarele din america de sud in existenta
Nu are importanta ce manci, eu fac pariu cu oricine ca daca manci putine calorii indiferent ca sunt carbo, proteine, grasimi va slabi, 1000 de calorii indiferent de natura lor sunt 1000 de calorii, manca de toate, cartofi tin cel mai mult de foame de ce sa-i excluzi? orezul contine vitamine si proteine la fel si cartofi, cine spune ca fructele nu ingrasa serios? ai habar cate calorii are 1 kg de banane? sau 100 de grame de nuci? de curiozitate uitate
http://calorii.oneden.com/
cei drept eu recomand cartofi,ouale,carnea de pui, porc, peste, fructele, legumele dar zaharul nu ucide e mit, totul depinde de calorii atat
Nu e chiar asa, studiez de vreo 3 ani nutritia, si eu am plecat de la gandirea ta, cat bagi-cat scoti, restul se depune. Eu ii oferean o dieta ca stil de viata, daca fata acum mananca 800 cal./zi apoi revine la 2000 (fiindca nimeni nu tine o dieta pe viata) ghici ce pateste? Carbohidratii ofera energie organismului, nu trebuie exclusi, dar trebuie mancati cu cap. in prima parte a zilei, daca bagi seara la tv 2 felii de paine apoi te culci, cand consumi energia aia? se v-a depune, rezerva. Si fata vrea sa slabeasca, nu sa se mentina.
Si cartoful era un tubercul porcin, oamenii au mancat cartofi la marea criza fiindca era foamete. Avand in vedere ca toate substantele nutritive sunt imediat sub coaja (si multi curata cartoful cu tot cu ele), ce mai ramane? Nici nu am zis sa excluda total, dar sa le reduca pana slabeste. cele mai eficiente diete sunt cele bazate pe proteine, dar nici o grupa alimentara nu e bine sa o excluzi total.
Nu e adevarat asa ceva, orice dieta cu putine calorii slabeste la fel, indiferent de macronutrient
Noi grasi numai stim cat mancam draga mea,nu e vb de calorii, e vb ca avem amnezie ne place sa mancam si inca mult, ne place fast food, dulciuri, mancam mici gustrari de mii de calorii, trebuie sa fi sincer cu tine daca vrei sa slabesti nu are importanta ce manci, cartofi sunt foarte sanatosi si tin cel mai mult de foame de ce sal scoti din dieta? orezul a tinut civilizati in viata de ce sa-l elimini?
fac eu pariu cu tine ca daca manci orice produs doresti tu vei slabi, absolut orice, proteinele tin de foame, dar noua grasilor ne placa dulciurile, sportul ajuta daca manci putin
facem pariu ca daca manci sub 1000 de calorii vei slabi in maxim 5, 6 zile? esti de acord sa accepti provocarea? alege orice aliment si manca mai putin 1000 de calorii, fara gustari inre mese si altceva
http://calorii.oneden.com/
eu recomand cartodi fierti, orez, oua, fructe, legume si dulciuri, dar sub 1000 de calorii
Ma repet a mia oara, eu ii ofer un stil de viata sanatos, nu o dieta la care cand renunta se face cat un mamut. Un stil de viata sa nu mai fie problema revenirii kilogramelor. E mai greu sa te mentii decat sa slabesti!
Nu am ce provocare sa mai accept, nu de la tine in orice caz, am slabit 16 kg si de la 20 de ani ma mentin la aceeasi greutate, acum am 29. Tu ce ai realizat?
Cat am citit si am studiat si-am fost la cursuri si nutritionisti, n-o citit tot arborele tau genealogic.
Nu mai imi bat capul cu tine, traieste in prostia ta. Bafta.
In continuare jignesti ca doar atat sti,fi calm omule ce te enervezi asa, un stil de viata sanatos include cartofi,orezul, energia primara a organismului sunt carbohidrati, la orice dieta daca renunta te vei ingrasa, tu te-ai mentinut ca ai mancat la fel simplu, daca ea va manca acelasi nr de calorii se va mentine pe viata, se vede cat de cult esti, fi calm ca aia e o realizare de a ta nu vad de ce te lauzi singur in fine
Nu esti tu de vina, esti doar prea putin informat si studiat.
Citeste minim 5 carti despre nutritie. De autori diferiti, sa vezi pareri diferite. Dar macar 5, nu e mult dar e ceva. Apoi vei intelege clasificarea alimentelor si cum funtioneaza ele in organismul nostru, atunci vei intelege ca intre un aliment sanatos si unul nesanatos este o diferenta.
Nu am vrut sa te jignesc, dar nu mai spune cuiva ca intre o branzoaica si castraveti nu este diferenta ca rad de tine cu curu.
Citeste cartile! dar carti cap coada cu toata nutritia si sistemul digestiv si absorbtia explicate pe indelete, nu articole in google de 3 pagini, Pot fi la alegere ce vrei tu scrise de cine vrei tu, apoi revino si discutam cizvilizat, schimbam pareri, sfaturi, etc.
Sunt femeie, omule.
Da-mi o singura carte in care scrie ca catoful e rau pentru sanatate sau orezul? oricine poate scrie o carte, dar cand vine vb de studii e altceva
Omule orezul este un aliment care hraneste miliarde de oamenii, cartoful de care vb tu acolo era mancat des de civilizati din america de sud, nu am auzit sa moara vreo civilizatie de cartofi sau orez,
dar de ce e rau cartoful?
Cartofii sunt cultivați în peste 120 de țări și sunt consumați zilnic de peste un miliard de oameni.[1] În anul 2007, recolta totală de cartofi a fost de 300 de milioane de tone.[1]
Cel putin doua miliarde de oameni depind astazi de orez, care constituie elementul esential al meselor zilnice.
http://jurnalul.ro/......91056.html
Te-ai luat si de cereale, ai tu ceva cu carbo, http://www.sfatulmedicului.ro/......grale_9890
daca asa rai sunt carbo de ce este energia primara a creierului? te-ai luat si de zahar, organismul nu face diferenta intre miere, zahar, fruct etc pentru el totul e energie, zi-mi un studiu care sa ma contrazica ca sunt curios
Inclusiv carnivorele folosesc carbohidrati pentru energia zilnica
http://www.3pnaturals.com/......-essential
asa a evoluat creierul doar din carbo ea energia, nu exista animal pe pamant care sa nu consuma energie primara ca carbo
https://de.scribd.com/......le-Animale
In ultimii ani dietele low carb au luat avant si sunt folosite din ce in ce mai multi oameni.Desi experimental s-a demonstrat ca ele functioneaza(se slabeste), motivele pentru care ele functioneaza reprezinta o sursa nesfarsita de mituri create in jurul acestor diete.Propagarea unor teorii lipsite de caracter stiintific a dus la dezvoltarea unor idei preconcepute legate de carbohidrati(printre altele) si anume ca acestia ingrasa.Multi adepti ai acestor diete fac afirmatii hazardate precum aceea ca nu conteaza caloriile din dieta, iar o parte dintre ei au dezvoltat o fobie legata de carbohidrati. Unii au inceput sa se teama ca o felie de paine sau un covrig se vor transforma in grasime sau ca fructele trebuie limitate in dieta pentru ca "ingrasa".
Am decis sa prezint o serie de argumente si experimente stiintifice care sa arate cum sunt metabolizati carbohidratii si care sa demonteze aceste mituri.Alte subiecte de interes vor fi abordate.
Ce se intampla in cazul unei mese bogate in carbohidrati? Raspuns:acestia sunt oxidati sau transformati in glicogen.Nu sunt transformati in tesut adipos!
Glycogen synthesis versus lipogenesis after a 500 gram carbohydrate meal in man
"Assuming the CHO load to be completely absorbed after 5 hr, and allowing for glucose oxidation calculated from the gas exchange data, the glycogen content of the subject's body tissue had then increased by 408 +/- 19 g. During the 10 hr after the meal, 133 g CHO, 17 g fat and 29 g protein were oxidized, providing respectively 66%, 19%(aproape 20% din energie din oxidarea lipidelor) and 15% of caloric expenditure, and leaving a gain in glycogen stores estimated at 346 +/- 12 g. The data imply that: (1) The capacity for glycogen storage in man in larger than generally believed, and (2) Fat synthesis from CHO will not exceed fat oxidation after one high-carbohydrate meal, even if it is uncommonly large. When a single high-carbohydrate meal is consumed, dietary CHO merely has the effect of reducing the rate of fat oxidation. These findings challenge the common perception that conversion of CHO to fat is an important pathway for the retention of dietary energy and for the accumulation of body fat."
Ce se intampla in cazul unor diete hipercalorice(50% peste mentenanta) in care excesul energetic provine fie din lipide, fie din glucide?
Fat and carbohydrate overfeeding in humans: different effects on energy storage?
"Carbohydrate overfeeding produced progressive increases in carbohydrate oxidation and total energy expenditure resulting in 75-85% of excess energy being stored. Alternatively, fat overfeeding had minimal effects on fat oxidation and total energy expenditure, leading to storage of 90-95% of excess energy. Excess dietary fat leads to greater fat accumulation than does excess dietary carbohydrate, and the difference was greatest early in the overfeeding period."
Metabolsmul carbohidratilor
Nutrient effects:postabsorptive interactions
Dupa o masa bogata in carbohidrati acestia urmeaza 4 posibile cai metabolice:
-sa fie oxidati si sa furnizeze energie
-sa fie stocati sub forma de glicogen
-sa fie transformati in trigliceride
-sa constituie substrat pentru gluconeogeneza
Marea majoritate sunt absorbiti in primele ore.
"Meals usually provide 50-150 g CHO, of which approximately 90% is absorbed within 4 h(Radziuk et al. 1978)"
Peste jumatate sunt stocati sub forma de glicogen.
"In nonobese nondiabetic subjects, after ingestion of a 100 g glucose load, about 40 g glucose are oxidized within 3 h of ingestion, whereas about 50 g are stored as glycogen(Felber et af. 1983), the remaining 10 g being not yet absorbed"
Insulina nu inhiba complet lipoliza.
"During the 3 h period after a 100 g glucose load, glucose, lipid and protein oxidation respectively accounted for 60, 25 and 15% of the energy expenditure (Rousselle et al. 1982)"; adica timp de 3 h de la consumarea a 100 g glucoza, corpul arde 25% din energia sa din grasimi
Insulina stimuleaza oxidarea glucozei.
"Insulin secretion plays a major role after meal ingestion: insulin stimulates glucose oxidation by enhancing glucose transport in insulin sensitive cells, by stimulating glycolysis"
Insulina inhiba lipoliza(dar nu total).
"Insulin also suppresses the activity of the hormonesensitive lipase and, therefore, inhibits lipolysis and lipid oxidation.The inhibition of lipid oxidation parallels the stimulation of glucose oxidation"
"Insulin does not completely suppress glycerol output from adipose tissue, indicating that lipolysis is not entirely inhibited after a meal. By contrast, NEFA(acizi grasi liberi) release is strongly inhibited (Coppack er al. 1990), showing that after a meal the NEFA produced by low rates of lipolysis in adipose tissue are re-esterified within the adipose tissue.
Corpul unui adult este capabil sa stocheze pana la 500 g de glicogen in conditii normale.
"The body’s glycogen reserves are small and are usually maintained at between 250 and 500 g in a 70 kg adult man. A normal maintenance diet provides about 250-300 g CHO/d, which represents 50-100% of the total glycogen stores."
Carbohidratii consumati intr-o dieta tipica(250-300 g/zi) sunt oxidati in intregime pe parcursul unei zile.
"From day to day, changes in the body’s glycogen stores in the postabsorptive state are very small. This indicates that within 24 h there is total oxidation of absorbed dietary CHO."
Carbohidratii nu contribuie semnificativ la formarea tesutului adipos.
"It is to be emphasized that other metabolic pathways for disposal of dietary CHO, such as conversion into TAG(trigliceride) or into nonessential amino acids, are not quantitatively important."
Although the glycogen stores are normally maintained within a relatively narrow range, the capacity for storing large amounts of dietary CHO by conversion to glycogen is relatively large (Acheson et al. 1982, 1984, 1985, 1988)
Ce se intampla in cazul administrarii a 500g maltodextrina(indice glicemic 130)? Aproape jumatate din cantitate este oxidata, peste jumatate este stocata ca glicogen si nu depune nimic sub forma de grasime, ba chiar se mai oxideaza putin din grasime.
"A large load of CHO (500 g dextrinmaltose given as three meals over 5 h) to healthy subjects induces a marked stimulation of CHO oxidation over the 14 h after the first meal (240 g oxidized, 260 g stored; Acheson et al. 1985 Contribution of 500 g naturally labeled 13C dextrin maltose to total carbohydrate utilization and the effect of the antecedent diet, in man). Net lipogenesis occurred at a low rate from 5 to 10 h after the first meal, but this lipid accumulation was offset by a greater rate of lipid oxidation over the next 4 h. The fat balance calculated over 14 h was negative, indicating that the large load of CHO did not induce a gain in fat."
Pe timpul noptii principala sursa de energie sunt grasimile.
In those subjects who were studied throughout the night, carbohydrate utilization declined, fat became the principal energy source and dextrin maltose oxidation could account for almost all of the carbohydrate which was being oxidized. At the end of the 24 h period the cumulative total carbohydrate oxidation was 217 ± 10 g (2 subjects in the high fat group), 300± 13 g (mixed diet group) and 335 ± 7 g (2 subjects in the high carbohydrate group) of which dextrin maltose oxidation had contributed 82%, 70% and 73% respectively.
Dar cand se adminitreaza 500 g maltodextrina persoanelor obeze versus non obeze?
Carbohydrate metabolism and de novo lipogenesis in human obesity
"During the 14 h, the lean subjects oxidized 28 ± 4 g protein and 15 ± 4 g of fat. Of the 15 g of fat oxidized, 4 ± 7 g were restored by synthesis from carbohydrate, resulting in an overall balance of -11±4g.In the obese, 29 ± 3 g of protein were oxidized during the 14 h. The total amount of fat oxidized was similar to that of the lean controls(19 ± 5 g/l4 h) and was counter-balanced by a gain of 5 ± 3 g of fat during the periods in which de novo synthesis of fat exceeded concomitant fat oxidation. This resulted in an overall fat balance of -14 ± 8 g/ 14 h."
"Evidence that dietary fat, rather than fat synthesis from carbohydrate, provides the precursors for adipose tissue triglycerides should help to alleviate the commonly held fear among weight-conscious individuals that carbohydrate turns into fat. This erroneous belief may lead these individuals to avoid foods known to contain primarily carbohydrates infavor of foods known for their low-carbohydrate content (ie, high-protein items). Such a pattern of food selection would be unfortunate, indeed, because it promotes the consumption of foods with a high-fat content, which is much more likely to sustain positive fat balance than dietary carbohydrate."
Dar ce se intampla cand o persoana consuma 740 g de carbohidrati(cu 60 g de lipide si 100 g de proteine)? Din nou corpul stocheaza aproape jumatate din ei si arde restul.
"In another study, after 3 day on a hypoenergetic low CHO diet to deplete glycogen stores, a very large amount (740 g) of dietary CHO (with 60 g fat and 100 g protein), consumed during the 4th day by healthy young human subjects, induced an increase of 340 g in the glycogen store, without initiating de novo lipid synthesis at rates exceeding concomitant fat oxidation (Acheson et al. 1988). In this study, 400 g CHO/d were oxidized. These findings show that high amounts of dietary CHO can be accommodated by inducing a stimulation of CHO oxidation and an increase in glycogen stores. The important point is that there was no gain of fat by de novo lipogenesis, as a small amount of net lipid oxidation was observed.
Acheson et al. (1988) showed in young men that glycogen stores must increase by about 500 g before net conversion of CHO into fat occurs. When the glycogen stores become saturated, the only way of disposing of additional excess CHO intake is by fat synthesis. This phenomenon can be demonstrated under artificial conditions of overfeeding. In everyday life, a high intake of CHO elicits an increase of satiety, and subsequently food intake is decreased(Blundell et al. 1993). These results support the concept that dietary CHO does not increase an individual’s fat content by de novo lipogenesis under normal conditions."
Hellerstein et al. (1991) showed in humans that the fraction of very-low-density-lipoprotein-palmitate derived from de novo lipogenesis was only 0.9% in the fasted state and 2% in the fed state after a high-CHO breakfast. These results support the concept that de novo lipogenesis is not an important pathway in humans."
Ce se intampla in cazul unor diete high carb hipercalorice pe o perioada mai lunga de timp?
Glycogen storage capacity and de novo lipogenesis during massive carbohydrate overfeeding in man
In acest experiment 3 tineri au consumat o dieta hipocalorica(1600 cal) high fat(75%, p=15%, c=10%) timp de 3 zile, concomitent cu exercitii fizice pentru golirea rezervelor de glicogen.Au urmat apoi o dieta high carb(c=86%, p=11, L=3%) si hipercalorica(3500 calorii crescute treptat pana la 5000 de cal) timp de 7 zile, apoi 2 zile de high protein si hipocalorica(600cal) si inca 2 zile de high fat.
In peroada high carb subiectii s-au ingrasat 4.6 kg, in cele 2 zile de dieta hipocalorica au slabit 4.4 si la final au revenit la greutatea initiala.
"After the 7 d of overfeeding the high-carbohydrate, low-fat diet (day 10), body weight had increased by 4.6 ± 1.3 kg (ie, 5.6, 4.9, and 3.2 kg). During the 2 d on the restricted high-protein, low-energy diet (600 kcal/d) 4.4 ± 0.9 kg were lost. Two days later, body weights were the same as at the start of the overfeeding phase of the experiment"
Pe perioada dietei high carb metabolismul subiectilor a crescut cu 35%(de la 2400 cal la peste 3200 cal), corpul reusind partial sa disipeze excesul de calorii.De unde provine aceasta crestere?
"Carbohydrate stored as glycogen requires the expenditure of 2 mol ATP per glucose moiety converted into glycogen plus 0.5 mol for the cost of active transport in the gut and other phenomena, such as digestive enzyme synthesis and gut motility. Because glucose oxidation yields 36 mol ATP, the cost of glycogen synthesis consumes 2.5/36 or 7% ofthe glucose stored as glycogen. The transformation of glycogen into fatty acids, the subsequent esterification before export from the liver, and then triglyceride storage in adipose tissue consume additional ATP, estimated at 18%. Thus ~25% of the energy of the glucose channelled into de novo lipogemesis can be expected to be needed for this process.Of the energy consumed in excess of maintenance energy, 75% was retained and 25% dissipated."
Cand incepe corpul sa transforme in lipide carbohidratii? Doar cand exista exces cronic de glucide si rezervele de glicogen sunt saturate.
"Our data suggest that glycogen stores must increase by 500 g before appreciable de novo lipogenesis begins. Provided that massive amounts of carbohydrate continue to be ingested, the glycogen stores become saturated so that the only way of disposing of additional excess carbohydrate is by fat synthesis in addition to maximal use of glucose for energy generation."
"From these data it would seem that the glycogen stores can maximally accommodate 800-900 g of carbohydrate and perhaps as much as 1-1.1 kg in trained athletes. These results are among the highest glycogen storage values reported in the literature."
Ce reprezinta cele 4.6 kg acumulate?
-2.1-3.5 kg glicogen+apa
-650 g tesut muscular
-1.1 kg tesut adipos din care 600g provenit din excesul de glucide(de novo lipogenesis) si 500g din lipidele din dieta.
Assuming that glycogen is stored with two to four times its weight of water, ~2.1-3.5 kg of the change in body weight can be accounted for. Cumulative gains of body fat by de novo lipogenesis and from that which was provided in the diet amounted to 1.1 kg fat. Thus with the 665 g increase in lean body mass indicated by a gain of 133 g protein, we can account for the 4.6 kg increase in body weight.
"During the 6 d during which lipid synthesis exceeded fat oxidation, net de novo lipogenesis amounted to a total of 580 g. Because in addition to de novo lipogenesis some fat was provided in the diet (85 g/d), the overall fat gain was ~1.1 kg"
"Finally, our findings indicate that the body’s glycogen stores are far from completely filled under normal ad libitum conditions."
Concluzia este ca toata ingrijorare starnita de autori fara expertiza in domeniu si care s-au avantat in concluzii riscante si nesustinute de litearatura stiintifica sunt complet nejustificate.Desi posibil ca excesul de glucide sa fie convertit in lipide, intr-o dieta normala acest lucru este improbabil.Sunt necesare 3 conditii:
-dieta hipercalorica
-consum exagerat de glucide
-supraconsum cronic(2-3 zile nu sunt suficiente)
De remarcat usurinta cu care s-au depus lipidele din dieta desi procentual au reprezentat doar 3% din totalul caloriilor. Avand in vedere ca lipidele intr-o dieta normala ajung pe la 30-40%, rezulta ca intr-o dieta mixta hipercalorica adevarata problema o reprezinta lipidele.Ele contribuie intr-o maniera covarsitoare la formarea tesutului adipos.In prezenta atat a glucidelor cat si a lipidelor corpul foloseste prioritar glucidele si lipidele se depun.Stiintific vorbind dietele low fat au o justificare in metabolismul uman.Insa ele n-au fost urmate decat rar la nivelul populatiei.Din acest motiv(si din altele) tind sa nu mai fie recomandate in ultima vreme si nu din cauza ca fiziologic ele n-ar functiona.Trebuie remarcat totusi ca intr-o dieta mixta eucalorica(in balanta calorica) atat lipidele cat si carbohidratii sunt oxidati si nu se depun sub forma de tesut adipos.
In urmatoarea postare o sa abordez metabolismul proteinelor si al lipidelor.
Montignac ti-l recomand. Nu dieta! Studiile lui! Explica foarte clar, frumos, pe alocuri mai medical dar pe inteles cum functioneaza totul jumatate de carte, fiecare grupa alimentara dezbatuta pe capitole, apoi de abia incepe dieta, aia poti sari peste ca vei intelege singur ideea.
Acolo iti scrie exact de cartofi, dar e prea mult sa transcriu eu aici.
Mai poti incerca si carti legate de energii, cele stil "budiste" care abordeaza problema mancarii si acolo vei afla multe lucruri utile si interesante care nu sunt scrise pentru cure de slabire, sa vezi in paralel cum se leaga totul.
Uite ce e, m-am aprins eu putin fiindca sustii niste lucruri eronate. Deci stii tu ceva intr-adevar, mananci putin din orice si nu te ingrasi. Ok, bravo. Dar nici nu slabesti. Nu dupa ce organismul se invata. Si stii si tu bine ca oamenii abandoneaza rapid, cum iti ziceam e mai greu sa te mentii decat sa slabesti si crede-ma ca stiu asta pe pielea mea. Dupa 2 ani in care cineva tot numara calorii si se gandeste toata ziua oare marul asta cat de tare ingrasa, crede-ma ca devine o viata frustranta, nu te mai poti bucura de nimic, esti cu gandul la mancare non-stop. Si clacheaza orice om, si atunci baga o prajitura de 800 calorii, ziua urmatoare o troaca de cartofi, si pentru ce-o luptat 2 ani? nu am spus ca trebuie excluse, dar tu fusaresti ce scriu si se vede. Trebuie reduse cand vrei sa slabesti! sa slabesti, nu sa te mentii. Si redus nu e tot una cu exclus. Si inlocuite cu varianta lor sanatoasa.
Stai linistita/a, ca tine am inceput si eu, slabeam ca mancam putin dar kilogramele reveneau mereu, la un moment dat mi-am obisnuit organismul cu asa hrana putina incat mancam pe zi un mar si o felie de paine graham, evident ca am ajuns in spital. Mai slaba? s-o crezi tu, mai bolnava. si atunci nu aveam internet, nici acces la informatie, si-o trebuit sa invat pe pielea mea putin cate putin, o fost o lupta grea dar si ambitia mea era pe masura.
Am spus ce aveam de spus, ori mai inveti ori incheiem aici discutia. Nu ai citit nimic! din ce am scris dupa cum se vede din comentariile tale, doar ai trecut cu ochii peste ele.
Sa ai o zi frumoasa si o viata sanatoasa.
Omule eu nu citesc tampeni, eu citesc studiile stiintifice facute pe subiecti umani, cand vine vorba de slabit conteaza caloriile, daca manci 1 kg de carne pe zi nu vei slabi isi garantez asta,indiferent de ceea ce manci conteaza caloriile restul sunt basme, azi aflam ca cartofi sunt rai si orezul desi miliarde de persoane le consuma zilnic cool, voi carnovori sunteti obsedati dupa dieta voastra si vegeraieni la fel, eu spun ca omul e la mijloc si trebuie sa aiba o dieta compusa din toate alimentele dar cu sport si putine calorii, am avut si eu dieta proteica si nu am slabit deloc ca chiar credeam in vrajeli de genul, in scimb simteam pofta nebuna dupa carbo ca corpul cere sa-i dai carbo, repet oricine poate scrie cartii, dar trebuie si dovedite, inca nu s-a dovedit ca vreo dieta slabeste mai mult ca alta
Normal ca nu pot citi asemenea aberati ca orezul nu e sanatos si cartofi
Calmează-te. Dacă ești mai pufoasă nu trebuie să fii disperată, mănâncă dimineața un castron cu fulgi de porumb și puțin lapte și un măr, la prânz poți mânca piept de pui sau ciorbă sau o mâncare caldă fără paste, pâine sau orez. Sau poți mânca un ou fiert și un cartof fiert, iar seara poți merge la sală (o dacă la 3 zile) și alergi pe bandă mult. Și după ședința de sală poți lua de acolo proteine e în jur de 3-4-5 lei plicul, ajută destul de mult pentru tonifierea mușchilor.
Și încă ceva, pe la ora 4 poți să mai iei încă un măr pe post de gustare.
Sănătate.^^
User252426 întreabă: