Te da cu gel, apasa putin sonda si o plimba. Posibil in unele zone sa apese mai tare si sa simti un discomfort, dar nu doare (eventual daca esti tu mai sensibil intr-un punct, dar chiar si atunci doar putin).
Pe scurt:
- post alimentar cu cel putin 6 ore inainte de investigatie, astfel ca stomacul sa fie gol si continutul gazos intestinal sa fie redus, permitand vizualizarea adecvata a structurilor si organelor abdominale
- consumul a 500 ml de apa plata intr-un interval de 30 minute, cu o ora inainte de investigatie (500-1000ml lichide total, dar neacidulate si neindulcite), pentru a fi vezica urinara plina in momentul examinarii, cu senzatia de a urina
- nu se consuma cu o zi inainte si in ziua ecografiei fructe, salate, dulciuri, iaurt, lapte (sau orice poate fermenta)
- nu se consuma in ziua ecografiei cafea, ou, ciocolata, unt
- cina din ziua precedenta trebuie sa fie usoara
- daca totusi esti balonat in dimineata ecografiei, poti sa iei ceva antibalonare
Surse: https://www.cdt-babes.ro/......minala.php
https://www.cdt-babes.ro/articole/ecografie-abdominala.php (paragraful 2)
Nu este dureros deloc eu am făcut de 2 ori prima oara când am făcut nu am respectat regulile care sunt și nu sa văzut bine dar doctorul mi-a dat regulile și a doua oara sa văzut bine îți dă cu un gel pe burtă și după cu un aparat e posibil să apese puțin dar nu doare deloc și o sa te pună din când în când să tragi aer în piept îți vede ficatul rinichii fierea splina la mine a durat 20 de minute regulile înainte de ecografie cu o zi înainte sa nu mânaci prăjit gras și dulciuri și în seara de dinainte să nu bei prea multă apă dacă zici că la tine e dimineața înainte să pleci la ecografie să nu mănânci nimic să nu bei apă și să nu urinezi pentru că vezica urinară trebuie să fie plină în timpul ecografiei deci cam atât curaj nu îți fie frica nu e dureros
Cred ca îți pune gel pe abdomen in timp ce se uita pe pc. Te apasa putin dar nu este asa dureros. Nu cred ca trebuie sa faci sau sa nu faci ceva anume. Dar ai putea eventual sa nu fi prea plin, cred ca ar fi putin incomod pentru tine(poate nici pentru ecografie in sine nu e bine)