| DeCeMaiContează a întrebat:

Mama a aflat acum 2 luni ca are hernie epigastrica si evident, trebuie sa se opereze.Umflatura i-a aparut pe la inceputul anului asta, iar partea in care se afla aceasta are o problema de vreo 2 ani.Bun, faza este ca mama a stabilit sa se opereze dupa 10 decembrie, dar acum tata spune ca ar fi bine sa se opereze dupa ce trec sarbatorile.Si nu prea stiu ce sa zic,nu-i prea tarziu totusi? Pe de o parte as fi de acord ca sa ne putem bucura de sarbatori,dar pe de alta parte cred ca e cam tarziu.Voi ce ziceti, e ok sa mai astepte pana dupa sarbatori? Stiu ca raspunsurile de aici sunt doar orientative, dar as dori sa stiu si parerea voastra.Am pus aceasta intrebare deoarece acum o saptamana a mancat la KFC iar cand s-a intors acasa a acuzat o durere in zona umflaturii si simtea ca nu mai putea sa respire si ca nu-si mai putea ridica mainile, m-am speriat rau...dar ma gandesc ca poate fi si din cauza ca a mers foarte mult pe jos, adica a mers vreo 2 ore...astazi a mancat din nou la KFC si nu s-a mai intamplat asta, nici nu a mers prea mult pe jos.
Nu-mi spuneti sa intrebam un medic, pentru ca vom face asta oricum.As dori doar niste pareri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

SE poate opera linistita dupa sarbatori, daca are un regim de viata normal. Mersul doua ore pe jos ii este benefic, dar mancatul extrem de des de junk-food este periculos. Incearca sa o convingi sa nu mai abuzeze de KFC, toti mai mancam asa ceva, dar o data la 2-3 luni, este o nebunie sa manance saptamanal, mai ales ca are o problema de sanatate si mancarea de la KFC este prajita si foarte iute.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vezi că hernia aia daca nu o pereaza se va transforma ușor in cancer, si după aceea este mult prea tirziu sa mai poata face medicul ceva, du-te la medic cît este in faza incipientă dale naibii de sarbatori, ca daca stai asa se agraveaza si moare asta vrei?

| alinadianaaa a răspuns:

Cu cat estw mai repede facuta interventia cu atat mai bine pentru mama ta.Este o intreventie care nu necesita multe zile de internare, asa ca pana la Craciun e recuperata daca intervine sapataman asta. Daca medicul va prescris sa se intervina luna aceasta respectati indicatiile.Atentie la alimentatie nu este de joaca, nu trebuie sa consume alimente care sa ii ingreuneze tranzitul intestinal deoarece pot aparea dureri puternice in zona abdominala.

| Kyttynna a răspuns:

In primul rand sfatuieste-ti mama sa nu mai manance astfel de gunoaie gastronomice si sa consume alimente mai usoare gen supe, iaurturi. In al doilea rand decizia de a se opera sau cand o va face este a mamei tale.
Parerea mea este sa vorbeasca cu medicul sa vada ce ii recomanda pentru ca doar acesta este capabil sa evalueze gravitatea situatiei. Totusi, cred ca mai presus de sarbatori sau altceva e sanatatea si suferinta ei. Sanatate multa mamei tale si sa auzim de bine.