Constipatia e ceva destul de grav. Mai ales dupa 5 zile. Maine ar fi deja 6. Pot aparea probleme mai grave, cum ar fi ocluzia intestinala sau fisurile anale (astea apar chiar intr-un timp mai scurt; apar si de la scremut).
Trebuia sa accepti supozitorul ala, ca era pentru binele tau. Mai bine spune-i mamei tale ca vrei supozitorul acum si sa nu te mai duca maine la urgente. Daca pediatra ta a avut ideea asta, la urgente iti dai seama ca ar putea fi mai rau nu? Supozitor in cel mai bun caz. Cel mai probabil iti face clisma.
Clisma e procedeul prin care ti se introduce apa ca sa elimini tot ce ai in tine. Am auzit ca e putin dureroasa si foarte incomoda pentru ca e vorba de multa apa. Cred ca minim juma de litru. Tot lichidul ala intra in tine si simti ca explodezi. E un furtun care iti intra in rect si pe acolo intra apa.
E ceva mai gros decât un termometru. Aşa mi se pare mie. Caută pe google. Normal că nu intră în tot intestinul. Dar intră destul de mult, că trebuie să intre tot. Şi are puţin mai mult de 10 cm aş estima eu. Dar consultă Google!
Mie mi se pare că mama ta te pedepseşte acum. Pentru că ai refuzat calea uşoară acum te obligă să o accepţi pe cea grea. La spital nu ai cum să refuzi. Poate mama ta te-a lăsat în pace repede, dar la spital te ţin şi cu forţa dacă trebuie. Nu şti unde a pus mama ta supozitorul? Poţi să-l iei şi să ţi-l pui singură. Nu e mare şmecherie. Dar trebuie băgat adânc şi să fi sigură că nu iese afară. De asta mai bine te ajută un adult.