Este constipată, multe ceaiuri lichide ce varsta are? Ar trebuii consult medical.
Supozitoarele (tai un supozitor pe lungime si apoi pe jumatate ca sa mearga rapid!) cu glicerina puse in fundulet ar trebui sa o ajute, apoi o lingurita de ulei de masline pus in ceva mancare sau lapte sau direct cu lingurita, daca se poate! In rest lichide multe, compoturi, supe (de preferat doar zeama de la ea!). Numai bine!
Un an si 2 luni, medicul de familie nu mai are program
Am incercat cu supozitoarele si le scoate afara. vreau un sfat ce sa ii fac acum pentru plange si vrea sa faca dar nu reuseste
Supozitoarele nu are cum sa le scoata; ele trebuie puse cat mai adanc in fundulet, altfel nu au nici un efect. Se vor topi rapid, daca sunt taiate cum am spus si vor dilata locul sa poata iesi cat mai repede scaunul! Poate sa stea putin cu fundul in apa calda; asta favorizeaza, de asemenea, eliminarea! Daca inca nu poate, atunci la farmacie sigur va recomanda ceva pentru copii! Numai bine!
Ce mică e, plînge ca o doare burta si se chinuie sa iasa afara cu scaunul, este prea tare scaunul din cauza alimentatiei, intreaba farmacista daca poti sa i dai o jumatate de pastiluță tranzactiv sau dulcolax si multă apă dar nu minerală apă plata sau ceai cald, ca sa poată face caca, supozitorul este prea mare ea are fundulețul mic si o chinui daca îl bagi tu in fund, eventual pune-i jumatate de supozitor cu glicerină in fund acela este bun si la copii si la adulti in constipatie deoarece înmoaie in intestin materiile fecale ( caca) si pot iesii afara usor, ea de căte zile nu poate face caca, nu o lasa asa ca o chinuie durerea.
I.am bagat astazi pe la pranz un supozitor cu glicerina special pentru copii si este cam jumatate dintr. unul normal si l.a dat afara. voi incerca cu apa calduta. Multumesc pentru sfat. La fel
Nu prea bea apa, in schimb bea foarte mult ceai de musetel, i.am pus supozitor cu glicerina special pentru copii mici si l.a dat afara.
Mergi la farmacie daca ai in zona ta farmacii non stop, si cumpăra i dulcolax sau tranzactiv, la tranzactiv gasesti pastile efervescente cum sunt cele de calciu efervescent, îi pui o jumătate de pastilă in apă de la robinet si il dai cu lingurița puțin cîte putin sa bea are gust de portocale o sa i placa, si o sa vezi ca in jumatate de oră decind îi dai medicamentul va face caca, sa i pui pampers pe ea ca daca nu a facut demult timp o sa il umple.
Si după dulcolax sau tranzactiv depinde care gasesti da i ceai sa bea cit poate ea ca sa elimine ușor. Sanatate multă.
Să ne spui cum ai rezolvat problema cu verisoara ta.
Si inca ceva, atunci cand se icmeste se strange, strange si funduletul si din picioruse, are si asta vreo legatura, am citit pe net ca pot fi copii care din cauza dureri le e frica si este si asta o cauza a constipatiei
Sincer nu stiu, nu sunt medic, de aceea ti am zis sa o vada un doctor, daca nu reuseste azi sa faca caca, mîine duo la un medic de copii sa o vada sa i dea ceva, e clar ca acolo este un scaun tare in ea si nu mai poate de aceea ea se screme dar e mică si nu are forța ca un adult sa împingă sa iasa afara, dar părintii ei ce zic de ce o lasa sa se chinuiasca, sa o duca ei la urgență si medicii poate i fac clismă vad ei ce dotări au ca au intilnit cazuri.
Dar gaze are? ( Bășini) scuze expresia, ca daca nici gaze nu are nu poate da o fi facut o indigestie de la ceva un blocaj, numai sta asa du-te cu ea la medic ca poate face complicatii grave, materiile fecale daca nu le elimină sunt cauza bolilor de aceea plînge si este agitată ca este constipată.
O seara frumoasa stai linistita, ma bucur daca pot sa te ajut si sa mi spui te rog cum se mai simte verisoara, mersi.
Face gaze, cel putin aseara a facut de multe ori, daca nu rezolv o voi duce
Am citit pe net ca masajul abdomenului poate ajuta la eliminarea materiilor fecale la bebeluși, incearca sa i masezi ușor burtica, fara sa apesi tare, un masaj blînd si poate stimulezi intestinul sa iasa afara.
Am revenit si am rezolvat problema i.am dat o lingurita de ulei de masline, apoi i.am facut un masaj si am pus.o cu funduletul in apa calduta. multumesc frumos pentru toate sfaturile, numai bine si multa sanatate
Ma bucur ca ai rezolvat, a reusit sa facă treaba mare? ACum se simte acum?
Da a reusit sa faca, era foarte dens si s-a chinuit oleaca. Acum este bine, nu mai este mofturoasa si nici nu mai planga. Va multumesc.
Ma bucur mult ca ai rezolvat, si grijă mare la alimentatia ei, orice modificare in alimentatia ei conduce la constipație, multe ceaiuri si cand vezi ca este constipată putin ulei de masline si masaj pe burtă ca sa nu o chinui sa iasa afara cu scaunul, cum o cheama pe cea mică? Multumesc sarut mina.
Amalia o cheama. Ea a avut mereu probleme cu treaba mare, alimentatia este cam la fel mereu si ea este si foarte mancacioasa, nu stiu de la ce s-a constipat asa.
Sanatate multă Amaliei, si ție. Mai suge sîn sau bea din biberon?