| andreyrey619 a întrebat:

Mama lui tati inainte sa moara s-a depistat ca are diabet, dupa cativa ani l-a depistat si pe tati ca are diabet. Acuma eu am inteles ca aceasta boala se transmite prin ereditate, asta inseamna ca o sa am si eu aceasta boala cand o sa fiu mai mare? Si daca da cum as putea sa previn sa se ajunga la diabet? multumesc anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Capy a răspuns:

Pai.
Daca e sa fie ereditara nu o poti impiedica.Si la mine in familie este o boala ereditara. dar nu diabetul. au avut-o toti din partea tatalui.si nu o poti impiedica.puppy dog eyes

| EmaS a răspuns:

Din pacate multe boli se transmit genetic.Trebuie sa adopti un mod de viata sanatos.Este mai bine sa previi, decat sa tratezi.Sa mananci mai sanatos, sa faci miscare, si vei tine boala la distanta.Sanatate!

| doctoressa a răspuns:

Buna! Intr-adevar, avand in familie diabetici, esti predispus sa faci si tu aceasta boala. Il poti preveni daca eviti factorii de risc, adica: sedentarism, crestere in greutate, mancat mult (in special dulciuri concentrare), alcool, fumat, stress. Uite, poti citi mai multe despre diabet si factorii de risc pentru aparitia lui in urmatorul articol: http://www.i-medic.ro/boli/diabet-zaharat
Multa sanatate!

| Andreea_7386 a răspuns:

Hei.Nu-ti face griji.Sunt cazuri in care nu e ereditar.Acum depinde si de caz. Bunica si tatal tau au diabet tip I sau II? In orice caz prin alimentatie echilibrata si sport poti sa tii departe boala pana la o varsta avansata :d

| michael5813 a răspuns:

Asta inseamna doar ca trebuie sa ai grija ce stil de viata duci! nu este obligatoriu sa faci si tu diabet dar de asemenea e adevarat ca cel putin teoretic... ai avea ceva sanse. oricum traieste sanatos fara excese si o sa fie OK!

| alessia5158 a răspuns:

Presupun ca te pricepi la engleza--- daca nu, pune "goagalul' la tradus!--- ai raspunsul aici : http://www.diabetes.org/diabetes-basics/genetics-of-diabetes.html