| alisiaanna998 a întrebat:

Buna,

Mama mea este diabetica si de o luna incoace ii creste glicemia pana la 6g si inainte avea 1g-2g si mai si fost suspectata de covid la spital si nu stiu ce sa fac, imi este frica va rog ajutati-ma sa inteleg de ce se intampla asta.

Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Inseamna ca ea are o infectie in corp care nu permite scaderea glicemiei daca tu zici ca nu maninca dulce, trebuiesc facute analize, dar aici in Romania unde intelege limba ca daca mama ta nu stie franceza in ce limba vorbeste ea cu medicii? Cel mai bine vino in țară interneaza o la cantacuzino unde este spital de diabet ăia i fac tot setul de analize si o pun pe antibiotic sa elimine infectia, ca in urma analizelor ei vor gasi unde are o infectie, poate ca nu are covid, diabetul dă infectie urinara datorita glicemiilor mari si nu numai, mama ta de cit timp are diabet? Daca ti la ea adu o in țara urgent nu o lasa in Franta la spital ca ăia nu se vor ocupa de ea? Tu stii limba franceză? Sau in ce limbă vorbesti cu medicii? Plus ca in strainatate costul unei zile de spitalizare daca nu ai asigurari de sanatate este mare.

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cum îi creste pana la 6 g spune concret cit are glicemia dimineata pe stomacul gol, 250-300 sau cît ca sa intelegem ceva nu 1, 2 g

| alisiaanna998 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Dimineata are 180-280 acum inainte nu avea asa iar cand vine seara incepe usor sa creasca pana la 600 si mergem repede la spital iar dupa eu ii fac insulina rapida si apoi e bine

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru alisiaanna998):

Inseamna ca maninca dulce sau pîine ca glicemia nu creste daca ea nu i dă dulce sau cartofi, nu este ok sa faca 600 ca intră in comă diabetică, face insulină? Daca da inseamna ca nu stie sa o faca, deoarece insulina scade glicemia nu o urca, este grasă? Ce varsta are? Medicii nu au internat o? Sa o tina sub observatie sa i dea si pastile daca nu merge doar cu insulina sau sa faca mai multe unitati? Ce pastile ia? Siofor? Si ca insulina ce face si daca face? Lantus novorapid?

Nu mananca nimic dulce si nici paine dimineata fara sa manance nimic are 380 fara sa manance iti dai seama, si da face insulina 10 unitati si ia si Pastile seara si dimineata. Nu este grasa are 77kg. Si ba Da medici au internato in spital din cauza glicemiei Dar nu am mai lasat-o sa stea Dar despre covid nu au spus nimic ba chiar sau ferit de ea iau facut analise si trebuie sa ajunga prin posta si nu floseste acele medicamente noi suntem in franta foloseste ce iau recomandat medici de aici si mai trebuie sa spun ca Mama imi spune ca nu o doare nimic ca este bine nu stiu daca e adevarat sau daca m’a minte ca sa nu ma tem Dar degeaba imi este tare frica nu mai stiu ce sa fac si toata chestia asta s-au intamplat chiar acum pe 1 ianuarie

Cil adica urgent este grav? Mie frica

Mama mea are diabet de un an iau facut analize si acum o Luna si acum cand a fost la spital doar ca nu a venit rezultatul si in urma cu o Luna eram cu toti bolnavi toata casa aveam simtopele de covid dar acum suntem mai bine si plus ca ea a mai mancat de sarbatori Dar nu mult de tôt sa exagereze poate de asta ca a mancat prea mult de sarbatori eu nu stiu ce sa mai fac eu am doar 16 ani Tatal si frati mei nu vor sa ma asculte ce pot eu sa mai fac am innebunit. Si ea are doua diabetiloguri romani aici in franta si asistente si asigurare doar ca a intervenit acest virus si este cam greu pentru ca medicii de la spital iau zis sa ramanem cu toti in casa ce pot sa mai fac si da stim sa virbim franceza

Multumesc pentru funda, este foarte urgent sa o aduci cu avionul in țara.Sanatate multa mamei tale.

Inseamna ca ea are o infectie in corp care nu permite scaderea glicemiei daca tu zici ca nu maninca dulce, trebuiesc facute analize, dar aici in Romania unde intelege limba ca daca mama ta nu stie franceza in ce limba vorbeste ea cu medicii? Cel mai bine vino in țară interneaza o la cantacuzino unde este spital de diabet ăia i fac tot setul de analize si o pun pe antibiotic sa elimine infectia, ca in urma analizelor ei vor gasi unde are o infectie, poate ca nu are covid, diabetul dă infectie urinara datorita glicemiilor mari si nu numai, mama ta de cit timp are diabet? Daca ti la ea adu o in țara urgent nu o lasa in Franta la spital ca ăia nu se vor ocupa de ea? Tu stii limba franceză? Sau in ce limbă vorbesti cu medicii? Plus ca in strainatate costul unei zile de spitalizare daca nu ai asigurari de sanatate este mare.