Da, este o infectie care se poate trata si vindeca. Important este sa inceapa tratamentul corect cat mai repede.
Boala Lyme este o infectie cauzata de bacteria Borrelia burgdorferi, de aceea boala mai este numita Borelioza sau boala muscaturii de capusa. Daca matusa ta are aceasta analiza pozitiva, inseamna ca acea capusa a fost purtatoare de bacteria Borrelia.Boala Lyme poate afecta pielea, incheieturile, sistemul nervos si alte sisteme sau organe. Simptomele si gravitatea lor pot varia de la o persoana la alta.Tratamentul bolii Lyme depistate de timpuriu inseamna de obicei o cura de antibiotice administrate timp de 3-4 saptamani.
Buna, uite ce am gasit despre boala lyme= borrellia
Boala Lyme este o borelioza, determinata de Borrelia
burgdorferi transmisa prin intepatura de capusa, caracterizata prin manifestari polimorfe (neurologice, cardiace, articulare). Borrelia Burgdorferi apartine genului Borrelia. capusa transmite agentul patogen, rezervorul fiind constituit din animale diverse si pasari. Borrelia are 3 specii patogene pentru om: Borrelia burgdorferi, Borrelia garinii si Borrelia afzelii. Borrelia este un germen gram negativ, care poseda flageli, ce permit deplasarea. Borrelia se cultiva cu greutate, necesita medii speciale. Sezonul cel mai frecvent al infectiei este primavara.
Omul este infectat accidental, nu face parte din ciclul normal de replicare a borreliei. Riscul de transmitere este cu atat mai mare, cu cat capusa sta mai mult pe pielea pacientului (peste o zi). Persoanele cu cel mai mare risc de infectie sunt: silvicultorii, muncitorii forestieri, agricultorii. In unele tari, boala Lyme este considerata boala profesionala.
Tratament
Borrelia este sensibila la mai multe antibiotice: amoxicilina, doxiciclina, ceftriaxona, cefuroxima, cefotaxima. Pentru formele acute se indica antibioticele care au o buna penetratia in tegumente (betalactamice, macrolidele). In acest caz se recomanda amoxicilina, azitromicina sau doxiciclina. In cazul formelor tardive de boala se folosesc cefalosporinele (ceftriaxona, cefuroxima).