Pentru ce? pentru acnee? Nu stiu ce sa zic, am mai auzit de astfel de tratament. Poti incerca sa ceri opinia si unui alt dermatolog.
Roaccutane este ultima solutie la care apeleaza un dermatolog pentru a trata acneea, are multe efecte adverse + sunt pe termen lung gen.
Desi nu stiu cat de grava e situatia ta eu nu as lua personal, as mai incerca si la alt dermatolog totusi.
Sper ca ti-a zis ca daca incepi tratamentul trebuie facute analize la sange frecvent + protectie solara + protectie hepatica si altele.
Hormonii existenti in pastilele AC sunt substante chimice care imita la perfectie substantele chimice care sunt produsi in mod natural in organismul fiecarui individ/persoane, de catre glande specializate denumite glande endocrine. Indiferent de natura lor hormonii ajung in sange si sunt transportati catre anumite organe si/sau tesuturi, unde actioneaza pe loc/sau de la distanta asupra celulelor tinta fiecare in modul sau specific. In afara de rolul lor de comunicare intre celule, legat de o functie bine determinata, hormonii actioneaza de regula asupra intregului organism fiindca sunt indispensabili dezvoltarii complete si armonioase a intregului organism. Activitatea hormonilor este extrem de importanta deoarece dirijeaza cresterea, dezvoltarea si maturizarea fiecarei fiinte vii. Prin cercetari stiintifice si medicale, s-a reusit crearea unor compusi chimici naturali sau sintetici care au efecte asemanatoare/identice cu cele ale hormonilor produsi de organism. Introdusi in organism, aceste substante pot interfera cu actiunea hormonilor produsi de glandele endocrine ale organismului, cu scopul de a modifica, sau de a amplifica/reduce comportamentul, dispozitia afectiva, ciclurile reproductive, diferitele sezatii, afectiuni medicale, etc. In concluzie se poate afirma ca hormonii dirijeaza intreaga activitate a organismelor vii si din acest motiv efectul lor este intotdeauna BENEFIC. Compozitia existent in pastilele AC mai ales in cele de generatia a 3-a, nu afecteaza absolut deloc ficatul. Sanatate!