| lovegirl15 a întrebat:

membri TPU!
Am si eu o intrebare.
Cum iti dai seama ca smaltul unui dinte este crapat/spart?
Stiam ca unul dintre semne ar putea fi sensibilitatea la rece sau cald.
Dar ar trebui sa se observe in vreun fel cand te uiti la dinte? Adica se schimba ceva din structura dintelui?
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Cosmin4Fit a răspuns:

Da, cel mai probabil cu smaltul crapat iti apar negreturi/carii. Te patezi in crapaturile respective de la cafea, vin etc, si nu se duc la fel de usor cand clatesti cu apa. Eu de ex am o mica adancitura intr-unul din dintii din fata, dar nu pare ca smaltul e afectat.

Indicat este sa mergi totusi la dentist, dar iti vor recomanda Sensodyne happy

Eu iti recomand altceva, mai ciudat. Nu te mai spala pe dinti 1-2 zile si apoi cand te speli, spala-te bine cu putin bicarbonat de sodiu.

Evita o perioada mancarurile acide ( vin otet mere portocale sucuri etc ).

Dar cel mai bine totusi iti va raspunde un dentist de incredere ( care nu vrea doar sa-ti vanda ceva ).

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sensibilitatea la rece sau cald exista chiar daca nu ai smaltul crapat. De obicei simptomele ar fi diferite, probabil ar aparea si niste fisuri. Cel mai bun raspuns ti l-ar da un dentist, pentru ca el stie ce si cum

| WLMA a răspuns:

Sensibilitatea însemană că dintele nu e bine protejat. Poate fi unul dintre semne. Daca e crepata se vede și cred ca ai simti de fiecare data cand deschizi dura. Până mergi la dentist recomand Sensodine ProSmalț(ro)/pronamel(en), nu e scum si 2 utilizari pe zi scapi in mare masura de sensibilitate. Totusi fa o vizita la dentist.