Buna
Cred ca nu este fixata bine plomba si in curand o sa cada, ori ai tras curent la dantura, ori ai ceva infectie.
Ar fi bine sa te vada doctorul care ti-a facut lucrarea dentara.
O seara buna
Mentionez ca am si o umflatura in cerul gurii, aproape de incisivi, care mi-a aparut duminica trecuta, si inca nu mi-a trecut de tot. Acum, nu stiu daca sa ma duc la dentist, nu as vrea sa zica ca ma duc pentru orice prostioara care mi se pare mie sau ceva in genul...Stiu ca ar trebui sa merg imediat ce simt ceva in neregula, dar ma gandesc ca poate nu e atat de grav...
Nu conteaza ca ti o consiferi ca fiind prostioara, importat este sa ceri ajutor pana nu este prea tarziu.
Ce tip de durere este? Este ascutita? Daca este ascutita si se simte in dinte este posibil ca plomba sa fie foarte aproape de nerv, ceea ce iti va face dintele o perioada (pana la o luna) mai sensibil la unele alimente.
Daca durerea nu este ascutita si este mai mult la baza dintelui, in gingie, este posibil sa fie vorba de o infectie. In cazul asta este bine sa mergi la dentist.
Ma gandesc ca daca era sa fie prima varianta, ar fi trebuit sa mai simt pana acum durere la alimentele tari, avand in vedere ca plomba de la dintele de sus(unde simt disconfort) e pusa in jur de 20 august), sau macar sa simt si in partea dreapta, unde mai am pusa o plomba la o carie care a fost mult mai profunda. In plus, doctorita mi-a zis ca nu e o carie profunda, deci presupun ca nu ar trebui sa fie plomba aproape de nerv. Si nu mi-am dat seama foarte bine daca durerea e in dinte sau la baza dintelui.Acum, nu vreau sa ma gandesc la ce-i mai rau, dar incerc sa iau in calcul toate variantele inainte sa ajung la dentist.
Daca plomba ai pus-o mai demult si nu ai mai avut durerea asta pana acum, atunci intr-adevar nu este vorba de un nerv. Sau nu ar trebui sa fie.
Deci s-ar putea sa fie vorba de o infectie sau altceva. Cred ca ar fi indicat sa mergi la dentist in cazul asta.
anoooonimm77 întreabă: