Schimba tamponul ceva mai des si spala-te local cu apa calduta si sapun dupa fiecare schimb. Mirosul difera de la femeie la femeie. Cat despre spalaturi vaginale nu stiu cat de recomandat este avand in vedere ca poti strica flora vaginala.
Schimba tamponul la maxim 4 ore, indiferent daca ti se pare ca ai sau nu nevoie si neaparat la fiecare schimbare spala-te cu apa calda si sapun. De asemenea, spala-te dupa fiecare scaun. Daca nu esti acasa, sterge-te la schimbarea tamponului cu 4-5 servetele umede speciale pentru zona intima si cand ajungi acasa primul lucru spala-te.
Schimba absorbantul cat mai des, nu este pampers, mai ales pe caldura asta... ce poate fi mai urat ca o tanara sa emane in jurul ei un miros fetid, cunosc cupluri care s-au despartit din cauza ca atunci cand baiatul a incercat sa o sarute pe fata si a a fost izbit de un miros foarte urat, a preferat sa o paraseasca. Dar ai grija, sa nu cazi in extrema cealalta, sa te stropesti cu parfum crezand ca inlaturi mirosul, greseala mare, deci spalat cat mai des si schimbate la fel de des absorbantele.
Nu cred ca e o problema, pur si simplu poarta shervetele umede si shtergete, sau cel mai bine ia-ti tamponashe... daca esti virgina, nu-ti fa griji... kumparati cele mai mici.baffta
Buna Andreea!
Menstruatia difera ca miros de la o femeie la alta, deci nu este o chestiune de infectie sau boala, stai linistita!
Absorbantul probabil ca are o mica vina, adica 4 h sunt de ajuns, insa altceva ciudat sau temetor, nimic!
Nu uita sa folosesti o pompita pentru spalarea vaginului, pe durata
menstruatiei(o data la 36h, se poate efectua spalarea interna), astfel vei reusi sa alungi bacteriile si chiar si mirosul urat(poti face spalaturile cu musetel, fie cu apa si bicarbonat, acesta
din urma avand rolulol de curatare si dezinfectare)!
Evita si tampoanele interne, acestea nu favorizeaza scurgerea naturala, incetinind-o si provocand mirosuri neplacute!
Ai grija de tine!
Exitasampon pentru igiena intima se gaseste la farmacii si te speli cu el de fiecare data cind nmergi la wcpe perioada ciclului si te schimbi,.
E normal ca menstruatia sa aiba mirosul sau specific. poti folosi tampone pentru scurgeri usoare sau tampoane interne.eu folosesc tampoane interne mini, le schimb cam la 2 ore si nu am nici un fel de problema.nu am posibilitatea sa ma spal ori de cate ori le schimb dar am mereu in geanta servetele umede care ma ajuta. poti folosi linistita tampoane interne daca nu elimini cheaguri pe timpul menstruatiei. daca elimini este indicat sa folosesti absorbante.
E normal sa existe un vag miros, mai fad asa, nu trebuie sa te sperie.
Schima tamponul mai des, chiar daca nu-i nevoie. Spala-te des, de fiecare data cand schimbi tamponul, cu apa calduta si un sapun delicat ( Dove ) sau si mai bine un produs special, fara sapun, pentru igiena intima ( vezi ca exista pe la oriflame, avon si nu numai ). Spala-te de fiecare data cand folosesti toaleta si schimba si tamponul cu ocazia aia. Nu face spalaturi interne, nu e cazul, distrugi flora normala si-o sa ai mari probleme apoi.
Buna Deea! Cred ca in aceasta perioada mai "speciala" dusurile zilnice sunt obligatorii. Un alt aspect imortant este schimbarea absorbantului cel mult o data la 4 ore chiar daca e nevoie sau nu. Eu de exemplu il schimb cam o data la 2 ore fiindca devine jenant dupa un timp. Daca esti la scoala sau la serviciu poti face un dus dimineata iar in rest sa folosesti servetele intime cand vrei sa-ti schimbi absorbantul. Sper ca ti-am fost de ajutor:*
User252426 întreabă: