| elena886 a întrebat:

Bună. Mersul la sală poate fi o cauză pentru ceea ce presupune apendicita? (fără efectuarea unor exerciții dificile, cu greutăți prea mari). Am niște mici dureri în aceeași zonă în care se resimt și durerile menstruale, nu prezint deocamdată alte simptome, decât o frică că voi ajunge pe masa de operație din cauza sportului.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, sportul poate agrava o boala sau un organ care este deja bolnav.
Apendicita este foarte periculoasa, ca de nu este operata la timp poate sa pocneasca, sa faci septicemie si sa mori.

Mergi la un control medical si fa operatia de apendicita ca aia nu dispare odata ce este deja inflamata, dar se agraveaza pe zi ce trece, in special de la efort fizic.
Nu stiu de ce iti este frica de operatie, cand dureaza doar 15 minute, se face sub anestezie, iar seara poti merge acasa, pe picioarele tale.
Operatia de apendicita in ziua de azi este extrem de usoara echivalenta unei extractii de dinte, deci fara prea multa importanta si fara durere, ca se face anestezie.

| MrAM a răspuns:

Da se poate. De la efort se poate perfora ajungandu-se la peritonita si poate fi fatala.

| Brizbriz a răspuns:

Da
totusi, nu ar trebui sa iti fie frica, nu mai suntem in vremurile intunecate ale medicinei unde te taiau pentru un rahat de apendicita, din cate am inteles, acum se face laroscopic (fac o gaurica, si baga un aparat telescopic) fara anestezie lombara (in coloana) si perioada de recuperare e de vreo 2 zile

| Supainstant a răspuns:

Nu stiu la ce raspunde lumea de aici, efortul fizic NU este o cauza de apendicita. Ca poate sa demaste o afectiune existenta este cu totul altceva. Apendicita de obicei doare in fosa iliaca dreapta, dar poti sa ai variatii de localizare anatomica si sa nu ai durerea tipica. Sfatul e simplu, daca doare rau, mergi la spital. Daca nu doare rau, dar persista, cred ca poti merge si la un cabinet obisnuit. Daca trece si nu mai apare, nu prea ai ce investiga