| Anonim2htqbf a întrebat:

Buna, mi-a ajuns in ochi o solutie chimica destul de puternica, m-am clatit repede pe ochi cu apa rece si nu mi-a ars ochiul. Am fost la urgenta si mi s-a spus ca e doar iritat ochiu din cauza solutiei si am primit XentaneNet 1 picatura de 5 ori pe zi! Aici vine problema mea, farmacista a zis ca dintr-o monodoza folosesc 5 picaturi pe zi insa aceasta monodoza odata deschisa nu se mai poate inchide, cum procedez? Unde o depozitez? Am 5 monodoze adica 5 zile

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Tii picaturile la temperatura camerei (ca sa nu fie rece cand va ajunge in ochi), si protejezi monodoza desfacuta atat cat sa nu intre praf in ea. Nu va expira pana la sfarsitul zilei daca o vei tine deschisa.

| alina2k18 a răspuns:

Acoperi monodoza cu ceva - putina folie alimentara - fara sa atingi direct cu mana varful ca il contaminezi si o bagi intr-o cutiuta ceva sau paharel mic pus pe un raft sau in dulapior in baie - sa nu cada sau sa rastoarne si 12 ore e ok ca pui picaturi gen la 3-4 ore, nu? Pui dimineata si seara cand pui ultima picatura arunci monodoza si folosesti alta noua a doua zi.
Mai poti pune monodoza intr-un pahar mic si peste el pui rasturnat un pahar mai marisorwinking si nu intra praf sau altceva si nu mai e nevoie sa acoperi cu folie.