| Victoria18 a întrebat:

Mi-a dat farmacista pentru durere musculara(febra) acid acetilsalicilic(aspirina). Am sa fac vreo reactie adversa daca nu am luat pana acum niciodata? Sau nu faci de la pastilele astea? Cat de eficiente sunt in durerea aia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, este posibil sa faci reactii adevrese. Citeste prospectul (daca nu il ai de la farmacie, il gasesti aici: https://www.anm.ro/_/_PRO/pro_5649_29.08.05.pdf?anmPage=7&ID=127
Daca il citesti cu mare atentie, e suficient sa il citesti de 3-4 ori, vei sti ce trebuie stiut.
Aspirina este cea mai eficienta in febra musculara, mai ales daca este luata in primele 6 ore de la efort (inainte de instalarea febrei musculare). Dupa aceea, eficienta ei scade treptat, dar ramane cel mai eficient medicament in aceasta problema

| sierra1 a răspuns:

Aspirina nu este recomandata persoanelor sanatoase pentru a preveni bolile cardiovasculare! In atentia celor care obisnuiesc sa ia zilnic cate o aspirina! Foarte multe persoane nu cunosc riscurile care apar in cazul consumului regulat de aspirina. Credem ca aspirina nu este periculoasa, insa aceasta este nociva pentru persoanele sanatoase. In doze mari, aspirina poate avea efecte secundare extrem de grave! Iata care sunt acestea: - aspirina poate declansa alergii manifestate prin mancarimi, eruptii cutanate; - creste riscul hemoragiilor; - favorizeaza retentia apei, care se manifesta prin umflarea picioarelor si prin hipertensiune arteriala; - administrarea frecventa favorizeaza aparita ulcerului gastric si a sangerarilor gastro-intestinale (creste nivelul aciditatii); - irita stomacul, provoca greata si stari de voma; este bine sa fie administrata dupa masa; - poate declansa crize de astm; - aspirina favorizeaza eliminarea vitaminei C din organism. Administrarea aspirinei nu este recomandata persoanelor cu probleme de coagulare a sangelui, diabeticilor si persoanelor hipertensive deoarece poate afecta rinichii.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Din cauză că irită tubul digestiv, aspirina poate duce la arsuri gastrice, dureri abdominale, greaţă şi vărsături, favorizând apariţia ulcerului gastric. De aceea, specialiştii recomandă aspirina tamponată, un amestec de acid acetilsalicilic şi de săruri de calciu. Indiferent de tipul de aspirină pe care îl alegi, nu lua medicamentul pe stomacul gol.
Cumpara Aspirina Tamponata

Răspuns utilizator avertizat