| delia_6706 a întrebat:

Mi-a venit ciclul prima data si nu mi-a curs deloc mult dar a doua oara am nevoie de vreo o mie de tampoane.Credeti ca din cauza mancarii si va rog imi dati sfaturi cum sa treaca mai repede. Ce trebuie sa faci si cate tampoane folositi voi intr-o zi de ciclu?(aprox)mersi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
cami
| cami a răspuns:

Nu delia, mancarea nu conteaza. Mai auzisem niste mit-uri cum ca : Sa nu-ti treaca o cioara pese cap, sa nu mananci muraturi, etc atunci cand esti la menstruatie. Iti dai seama numai iditenii. happy
O fata/femeie normala are menstratia de 3-7 zile. Nu poate trece mai repede... fluxul este mai puternic in a doua si a treia zi.
Uite, esti mititica, dar totusi trebuie sa stii ceva. "Tampoanele" sunt acelea interne cum ar fi OB-urile.
"Absorbantele" sunt acelea pe care tu le folosesti. [Always] Foarte bine, sunt cele mai recomandabile! happy
Exact lucrurile pe care le faci atunci cand nu ai menstratie: sport, plimbari, TV, absoluut orice!
Nu stiu sa-ti spun cu exactitate. poate ca 6, noaptea doar nu te trezesti din 4-n-4 ore... Are dreptate tatal tau, sunt extrem de scumpe!
PS: mancarea nu-i e vina, stai calma esti sanatoasa, bine ca iti curge [sunt alte fete care se confrunta cu stoparea menstruatiei], si...sanatate, ca-i mai buna decat toate!

28 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu are legatura cu mancarea. In primele 2-3 zile e normal sa folosesti absorbante pentru flux crescut (eventual de noapte) si sa iti schimbi tamponul la cel mult 4 ore. Asta inseamna 6 tampoane pe 24 de ore. Sincer, eu il schimb mult mai des (cam la doua ore daca stau acasa, ori de cate ori am prilejul cat timp sunt plecata).

| dy a răspuns:

Buna Delia! Nu te speria, in primul rand ca in primele luni, pana cand organismul tau se adpteaza la noul statul de TANARA FEMEIE, hormonii tai sunt in revolutie! Asta nu inseamna ca asa ai sa fii pana la menopauza! Da-ti un ragaz de 6 luni-1 an si vei intra in normal, cu ciclu de 3-5 zile in cantitate normala(adica mai mult in primele 2 zile si apoi scadere treptata! Ce-i important acum este ca trebuie sa-ti notezi exact ziua in care ti-a venit ciclul si asta luna de luna, nu stiu daca ai inceput sau nu activitatea sexuala pentru care este foarte important "CALENDARUL", dar oricum, e bine si pentru sanatatea ta sa ai cunostinta de faptul ca ciclul trebuie sa se regleze la 28-31 zile. In orice caz, eu sunt pediatru, obisnuiesc sa vorbesc cu fetele de aceste probleme de la 9-10 ani, sunt multe lucruri pe care trebuie sa le stie o fata, dar cred ca poti si tu sa-ti intrebi pediatra sau pe mama ta. Daca nu, iti stau la dispozitie cu orice lamurire pe blogul meu sau mail. BINE AI VENIT IN RANDUL FEMEILOR!

| yadora a răspuns:

Totul poate fi si din cauza stresului, a caldurii(se ddilata mai mult vasele de sange iar fluxul e mult mai marit...) sau vezi a nu fi vorba de o dereglare hormonala sau de vreun uter fibromatos sau cu chisturi care sa faca menstra sa fie mai abundenta. Daca se mai repeta situatia mergi si fa un ecograf si cere sfatul unui medic.Cauze pot fi destule, dara asta depinde si de cati ani ai. Recomandat in fluxurile f mari de menstra (menoragie) sa se ia vitamina K sau sa se faca hemostatice.

| LuS[z] a răspuns:

Fiecare fata/femeie are metabolismul ei asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi. Daca ai totusi neleamuriri ai putea merge la medic sa vezi ce se intampla

| SweetCandy a răspuns:

Pai nu conteza ce mananci... poate ar fi bine sa mergi l medicul ginecolog, daca ai o astfel de menstruatie...insa nu cred ca e cazul sa iti faci atatea griji, tinand cont k e abia a doua oara.menstruatia se regleaza dp primii 2 ani asa ca...happypentru a-ti trece mai repede nu ai ce sa faci, poate doar daca ai dureri...straight faceiar fluxul difera de la femeie la femeia...deci nu exista o regula stricta... pentru cate tampoane sa folosesti!
sanatate multa si incearca sa fii mai relaxata!happy

| annda a răspuns:

Ai grija sa nu bei cola sau pepsi in exces ca mareste putin hemoragia. Esti la inceput deci nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta fluxului mare.

| Dan a răspuns:

Nu cunosc treburi de-ale voastre, dar intreaba pe Laur(www.contraboli.ro), iti poate da mai multe relatii.Sa ai parte de copii sanatosi si cuminti.

| delia_6706 explică:

Am doar tatahappymama mea a murt intr-un accident de masina dar ma inteleg foarte bine cu tatal meu.

Daca nu am dureri foarte mari decat dureri de 5 minute cateodata inseamna ca tine mai mult. Zic sa ma ajutati deoarece tata zice ca consum prea ulte tampoane oricum va multumesc!

| delia_6706 explică:

@dy
Multumesc pentru raspuns dar m-ai speriat pentru ca, nu vreau sa fiu femeie la 11 anilaughing. Dupa cum am spus nu pot discuta cu mama mea din pacate. Orcum multumesc mult!

| amaadina a răspuns:

Pe clasa a 6-a vei primi o carticica despre ce ti se intampla :D. citeste aici... http://www.noifetele.ro/yourbody/periods.php
apropo... eu zic sa lasi la o parte 'Always' si sa folosesti 'Every Day'.;)

| soricica a răspuns:

Esti la a doua ta menstruatie...nu te ingrijora, asa cum s-a mai spus pe aici menstruatia se regleaza dupa 1an 2...asa ca stai linistita...si la capitolul trecut mai repede...nu stiu ce sa zic...nu ai ce sa faci ca sa treaca mai repede, dar uite ce fac eu dar mai ales cand am si dureri: pe tot parcursul acelor zile incerc sa fiu calma si sa ma relaxez, sa nu depun prea mult efort fizic [asta nu inseamna sa lenevesti toata ziua doar ca esti tu pe stop] big grin
P. S. : Mancarea nu are nicio legatura ca fluxul cicluluiwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da tu nu ai mamica?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
În această perioadă delicată să te înarmezi cu tot ce-ți trebuie: tampoane de noapte, superplus, normale, fresh.
În funcție de flux, folosești și tampoanele. Le schimbi la 3-4 ore sau și mai des dacă este necesar, pe timpul nopții se pot schimba mai rar (fluxul sangvin este un pic mai slab, nu mai depui efort, organismul se odihnește), te speli pe mâini și înainte și după ce ai schimbat tamponelul, poți face de asemenea și toaletarea (spălarea) zonei genitale cu apă și săpun cel puțin de 2 ori pe zi.
Dușurile să le faci mai călâi, nici prea fierbinte dar nici prea rece și asta cel mult o dată pe zi.
Evitarea frigului și a curentului, băuturi acidulate, vin roșu, grăsimi în exces.
Mișcarea pe jos este foarte bună în acest interval de timp, evită a face sport, efort fizic ridicat, etc.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A doua oară a venit aşa de mult deoarece nu el-organismul a dat drumul la ciclu dar însăşi voinţa ta ţi programarea de a vrea acest lucru cît mai repede a adus la automatizare. Aşacă a doua oară a fost al organismului. Şi tampoane- eu folosesc cîte 16 pe zi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciclu e bine sai

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am ciclu de un an si tot nu imi vine regulat. La articolul sa imi treaca mai repede...nu ai ce sa faci.Si sa nu folosesti ob-uri fiindca am incercat si eu si sunt foarte jenante, foloseste tampoanele externe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca aceasta problema este din cauza mancarii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! eu sunt intr-o situatie la fel de jenanta ca delia. Nu am putut discuta cu mama mea ...pentru ca parintii mei sunt despartiiti si eu locuesc cu buncii. mi a fost jena sa-i intreb ...imi puteti da voi un sfat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! ce sa zic mi-a venit ciclul menstrual pentru prima data (aseara) in prima zi mi-a curs prea mult dupa parerea mea! eu am 14 ani, credeti cai normal ca in prima zi de menstruatie sa curga mult( nu mi-a curs cu un flux continu) acum asteptsa vad cand mi se termina! mai am o intrebare luna viitoare cand imi vine?!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie mi-a venit la 11 ani [acum] si folosesc 4-5 tampoane

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu folosesc aproximativ 2 tampoane pe zi asa ca nu te jena cred ca nu-i nimic grag poate o sa tina asa pana o sa-ti vina regulat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna Delia pai an primul rand ca trebuie schimbate la 3-4 ore exact nu stiu cate se folosesc dar trebuie sa-ti ei macar 8-9 tampoane! te pup papa!hee hee:*hee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Delia la inceput si eu am avut ciclu 3 zile, dar la urm menstruatzie am avut 6 zile.eu folosesc 12 absorbante.iti recomand ca in timpul menstruatziei sa baii caldute.mancarea nu are nici o legatura

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sal si mie mi-a venit menstruatia prima oara si e a 6 zi si curge cam mult credeti ca e o problema?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

buna! fetelor si eu am o problema cu ciclul asta! mi-a venit prima oara acum 2 luni adica pe 6 septembrie si m-a tinut 5 zile. In octombrie am asteptat dar nu mi-a venit nimic... la fel si luna asta trebuia sa-mi vina pe 6 dar acum sunte-m in 10! ce se intampla? da-ti-mi niste sfaturi pplz! mama mi-a spus ca am stat cam mult cu picioarele goale si cu spatele gol! acum regret!happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ew folosesc km 3 p zi... j imi sunt d ajuns...winking

| lorena_8651 a răspuns:

Eu folosesc 4 tampoane

| Danutza_5529 a răspuns:

Imi pare rau. dar nu pot sa-ti raspund pentru ca mie mi-a venit ciclu acum.si nu stiu nimic lagat de ciclulaughing