| yuliansch a întrebat:

Mi-am facut analizele de sange (o data pe an), iar la rezultate toate au fost ok, cu exceptia glicemiei=120 si colesterolul seric=270. Intr-adevar, in ultimul timp am mancat multe dulciuri(chiar si in dupa masa dinainte de analize). Dr de familie mi-a spus sa ma abtin de la acestea, sa tin un pic de regim si dupa o luna sa repet analizele. Insa, poate mai gasesc si aici cateva pareri( daca se poate de la persoane avizate). Mentionez ca am 36 ani, 180 cm si 88 kg. Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ComanAndreeaIulia a răspuns:

Maximul normal de glicemie este 120(tata e medic). Daca ai mai mult este mai grav. Oricum glicemia creste foooooarte mult daca mananci dulce inainte si dupa o perioada scurta de timp iti faci analizele. Nu te ingrijora.

| yuliansch explică (pentru ComanAndreeaIulia):

Multumesc MULT! apreciez raspunsul tau. oricum, o sa tin regim si o sa iau cateva pastile naturiste.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Intr-o luna nu se va schimba nimic. Tine un regim usor timp de minim 6 luni si apoi repeti analizele. Regim usor inseamna sa mananci dupa pofta inimii dar mai ales legume si fructe, sa mananci numai si numai dulciurile pe care le faci tu cu mana ta (o sa-ti fie lene sa-ti faci mai des de o data pe saptamana). carne poti manca normal, adica la o masa pe zi, doua zile din trei, dar nu prajita. Imbunatatirle sunt remarcabile daca faci si ceva mai mult efort fizic.

| yuliansch explică (pentru Brigaela):

Merg regulat la sala (2-3 ori/saptamana)

| Brigaela a răspuns (pentru yuliansch):

Sala este un sport nepotrivit pentru sanatate. fa efort fizic in aer liber macar o ora pe zi. Nu trebuie sa renunti la sala, dar trebui sa faci si un sport care sa-ti ajute sanatatea, nu doar muschii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pareri despre ce?
glicemia e la limita superioara iar colesterolul e destul de mare.

O dieta fara dulce si grasimi e cea mai indicata

| yuliansch explică (pentru suntserios):

Voiam sa stiu daca este o situatie ingrijoratoare...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Renunță la dulciuri și prăjeli. și o să fie bine, glicemia nu e extrem de mare.