| Evolettee a întrebat:

Mi am făcut de curând Papanicolau iar astăzi mi au venit rezultatele, am fost să mi de-a rezultatul și mi s-a spus că am doar o inflamatie, vom vedea de la ce după alte analize pe care nu le am putut face pentru că trebuie să mi vina menstruația, deci înseamnă că ar mai trebui să aștept. Poate sa se agraveze acea inflamație? "Moderat fond inflamator polimorf predominant acut. Asociat se observă alterări celulare de natura infamatorie. Procese de reparație celulara cu metaplazie scuamoasă in curs de maturare. Flora microbiana polimorfă". Așa imi scrie pe analize...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Cel mai bun/indicat moment pentru controlul/examinarea ginecologica este la 4-5 zile dupa terminarea sangerarii menstruale. In acel moment sanii si ovarele nu mai sunt sensibile la palpare si nu exista sange menstrual care sa modifice rezultatele analizelor facute pentru diagnosticarea unor infectii sau anomalii. Starea si felul secretiilor vaginale ii ofera medicului ginecolog foarte multe informatii utile despre starea de sanatate a zonei tale vaginale. De acest motiv este foarte important ca 24-48 de ore inaintea prezentarii pentru a-ti fi consultata ''pasarica'' sa nu faci nici un fel de spalaturi vaginale, sa nu introduci nimic in vagin (creme speciale, ovule, tampoane vaginale, etc.) si sa te abtii de a intretine contacte sexuale, fiindca toate acestea pot altera rezultatele testelor care urmeaza sa fie efectuate, ingreunand stabilirea unui diagnostic corect. Fiindca acea inflamatie a colului exista va trebui ca in mod obligatoriu sa te prezinti cat mai curand la consultatia prevazuta pentru a evita agravarea situatiei existente. Multa sanatate!

0 răspunsuri: