anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! Mi-am luat niste capsule de vitamine B complex. Are ceva daca desfac capsula si iau praful cu apa? Din moment ce exista si vitamine masticabile sau efervescente ma gandesc ca nu ar trebui sa fie o problema (adica sa imi faca vreun rau sau sa nu isi faca efectul).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Capsula este biodegradabilă, se digeră de către acidul din stomac.
Nu desface capsulele, conținutul are gust rău și vei avea un gust neplăcut.
Consumă-le ca atare.
Caută, căci există și efervescente complexul de vitamine și minerale.

| Violleta2022 a răspuns:

Vitaminele si pastilele masticabile contin in compozitia lor anumite produse alimentare ca sa le faca placut la masticatie.
Ce vrei tu sa faci cu desfacutul capsulei, s-ar putea sa te umple de dezgust, fiindca nu vor fii deloc placute la gust.
In orice caz, nu vad ce sens are sa desfaci capsula, si sa te chinui cu praful in lingurita, cand este usor si comod sa o inghiti cu apa.

| WhiteLife a răspuns:

Daca nu scrie pe ambalaj ca sunt cu eliberare prelungita, nu este problema. Insa e foarte neplacuta senzatia de praf pe limba, se inghite greu. Daca esti vegana si nu vrei sa consumi capsule din gelatina, cere la farmacie alta varianta. Cu vitaminele poti face asa, insa pe viitor, daca mai ai tratament cu capsule si nu le poti lua, cerr medicului sa-ti dea comprimate sau ceva ce poti inghiti usor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Probabil e nevoie de ambalaj. Daca iei cu apa poate sa nu faca destul acid stomacul

| ReignForest a răspuns:

Părerea mea este că acele pastile se consumă cu tot cu plastic