Daca puroiul e sub unghie du-te urgent la medic, dar daca nu e sub unghie nu-ti face grij, ia-ti un rivanol pentru. ca si eu am patit asta la degetul mare de la mana, cu rivanol mi-a trecut in zile maxim.E posibil ca tu sa ai si un colt care nu te lasa in pace(colturile sunt destul de dureroase)Funda?:*:*
Este coltul scos mia taiat prwa adanc pielita si coltul si ma doare ff tare
Pune o compresa rece cu Rivanol (tinut in frigider) si du-te la un chirurg sa iti scoata coltul de ungie ramas acolo.
În primul rând TREBUIE să cureţi zona respectivă!
Întâi te speli bine pe laba piciorului ( cu apă caldă + săpun, şi te limpezeşti bine, după care te ştergi bine ), apoi iei un ac mai gros pe care-l dezinfectezi cu spirt sanitar şi cu care spargi beşica de puroi şi cureţi bine ( eventual foloseşti şi vată îmbibată în spirt sanitar ) tot puroiul.
Apoi, te ungi acolo ( la colţul unghiei ) cu o cremă cu antibiotic ( gen Triamcinolon, Tetraciclină, Negamicină, etc. ) care o introduci în locul unde era puroiul înainte ( folosind acel ac gros, pe care l-ai dezinfectat iar cu spirt după ce ai curăţat tot puroiul ).
După ce ai introdus cât mai bine crema în locul respectiv ( sub unghie, unde a fost puroiul ) iei un Pansament cu leucoplast + rivanol ( din care tai o bucată potrivită ) şi pe care pui puţină cremă, apoi pansezi degetul potrivind locul cu cremă pe colţul unghiei infectate.
Deseară faci aceleaşi "operaţii" : arunci pansamentul vechi, te speli, scoţi puroiul ( dacă se mai formează ), dezinfectezi, pui cremă şi apoi pansament.
Dimineaţă la fel, mâine seară la fel, etc. - şi în 2-3 zile ar trebui să-ţi treacă complet.
Iar pe viitor, când tai unghia mai în carne, să ungi DIRECT/atunci cu cremă cu antibiotic şi pui un pansament pentru 1-2 zile ( pentru a evita infectarea ).
Dacă NU trece în 2-3 zile atunci trebuie să mergi la medic!
Ai facut un panaritiu. Pune comprese umede cu Rivanol. Daca in 2 zile nu vezi nicio ameliorare, sau daca starea degetului se agraveaza, mergi la chirurgie sa-ti dreneze puroiul. Poate fi nevoie si de tratament cu antibiotice.