| IoanaDraguta a întrebat:

Mi-au aparut pe față niște coji, și mă tot înroșesc. Seara ma dau cu un gel de curatare Bioten. Oare sa fie din cauza lui? Sau din ce alta cauza poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

Nu cred. L-am vazut si eu si are o formula prea cremoasa ca sa-ti usuce fata. Posibil sa ai tenul uscat si sa-l mai usuce si frigul. Foloseste o crema hidratanta.

2 răspunsuri:
| Milliem a răspuns:

Este foarte posibil sa fie din cauza gelului in cazul in care esti alergica la o substanta din el. Spre exemplu, eu am niste coji pe mana de cam 4 luni. Ele au aparut cand m-am spalat cu un sapun Protex care avea propolis, iar eu sunt alergica la acesta. Stiu ca este de la sapun deoarece l-am mai folosit de vreo 5-6 ori in perioade diferite acum un an si tot am avut cojile. Inainte puteam sa scap de iritatia aia daca aplicam un spray de la Eau Thermale. L-am folosit si pe cojile de acum, dar s-au vindecat doar putin. Asa cum am zis mai sus, le am de 4 luni. Sper ca am fost de ajutor.

Bula
| Bula a răspuns:

Tu ai observat la vreo rana, cum evolueaua vindecarea?
Pielea noua este mai rosie, apoi roza si cu timpul devine la fel ca restul pielii.
Motivul este unul simplu: pielea noua este subtire si mai transparenta, se vede prin ea carnea. Cand se ingoasa, culoarea rosie se estompeaza, devine roza. Mai tarziu, cand atinge grosimea finala, va fi la fel de transparenta ca restul pielii.

Pielea finala se schimba si ea in continuu: celulele superficiale se usca, mor (din acest motiv se albeste), iar la curatirea stratului mort ("cojile") apare pielea noua dedesubt, care este rosie-roz.