Buna!
Da, este adevarat. uleiul de ricin ajuta foarte mult la cresterea mai rapida a parului. Se poate si fara galbenus de ou. Pur si simplu, cu 4 -5 ore inainte de baie omogenizezi ulei de ricin pe toata suprafata capului, mai persistent pe scalp( pielea capului) ca sa poata patrunde si sa actioneze. In maxim o saptamana deja se vad rezultatele. E suficient sa faci acest lucru de 2 ori pe saptamana.
Nu mi-am propus să te distrez, ci să te ajut.
http://ulei-de-ricin.3x.ro/
Tratamente cu uleiul de ricin
Cand vine vorba de par sanatos, uleiul de ricin este unul dintre cele mai bune remedii naturale. Odata cu utilizarea consecventa, acesta va promova un par sanatos, stralucitor si hidratat. Uleiul de ricin ofera multe beneficii pentru par. Netezeste cuticula parului, face parul mult mai usor de gestionat, controleaza excesul de sebum, ajuta la stimularea cresterii parului, la intarirea acestuia. Uleiul de ricin imbunatateste nivelul de umiditate al parului. Pentru matreata, mancarime, uleiul de ricin ajuta la calmarea acestora. Pentru tratarea caderii parului, se combina cu ulei de cimbru, lemn de cedru, lavanda, rozmarin, jojoba si ulei de seminte de struguri. Acestea stimuleaza foliculii de par pentru a incuraja cresterea si parului si previne pierderea parului pe viitor. Se maseaza scalpul si radacinile cu o cantitate mica de ulei de ricin inainte de a spala parul. In timpul rece se poate pune o ligurita de ulei de ricin pe pieptan si se aplica pieptanand usor parul uscat, acesta isi recapata stralucirea si firele rebele sunt tinute sub control. Tratament pentru Gene si sprancene: Uleiul de ricin poate fi folosit si pentru regenerarea genelor. Acestea pot deveni scurte, subtiri. Uleiul de ricin imbunatateste starea acestora, le ajuta sa devina din nou groase si sanatoase. Se maseaza folosind o picatura de ulei de ricin pe gene in fiecare seara fara sa intre in ochi. La fel si pentru sprancene le ajuta sa creasca si sa le faca mai groase. Acnee: Uleiul de ricin este antibacterian, facandu-l astfel un excelent hidratant pentru persoanele cu acnee. Este un tratament eficient pentru acnee daca este folosit in mod regulat. Pentru un tratament profund pe saptamana se umple un bol cu apa fierbinte, se apleaca fata deasupra bolului pentru a permite aburilor sa patrunda, se sta 15 minute si apoi se aplica uleiul de ricin. Uleiul hidrateaza pielea fara sa infunde porii. Este hidratant si pentru buze. Cand vine vorba de piele, aproape orice cicatrice, zgarietura, taietura sau iritatie poate fi atenuata daca se foloseste in mod regulat uleiul de ricin. Se poate folosi pe picioare si calcaiele uscate. Se maseaza picioarele cu ulei de ricin inainte de culcare in fiecare seara, se pun apoi sosete din bumbac pentru a permite uleiului sa intre in piele in timpul somnului. Poate atenua mancarimea, foarte bun pentru unghii. Pentru tratarea negilor si alunitelor se aplica cateva picaturi de ulei de ricin pe zona respectiva si se maseaza timp de 10 minute de doua ori pe zi. Benefic si pentru vergeturi, se maseaza uleiul de ricin pe abdomen si coapse in fiecare zi.
http://www.tpu.ro/......ai-pe-par/
http://www.tpu.ro/......entru-par/
http://www.naturaplant.ro/produse/397/Ulei_de_ricin
Imbunatateste calitatea parului
Daca ai un par dificil, incurcat, daca pierzi mai multe fire decat de obicei sau daca observi ca si-a pierdut din stralucire si elasticitate, poti integra in tratamentele tale de infrumusetare uleiul de ricin.
Pregateste o masca formata din albus de ou, 3 linguri de zeama de lamaie si o lingura de ulei de ricin, aplic-o pe parul umezit, maseaza cu incredere scalpul timp de 5 minute si intinde masca pe intreaga lungime a parului. Acopera-ti capul cu un prosop si mentine-l timp de cel putin jumatate de ora dupa care samponeaza parul de cel putin doua ori pentru a indeparta orice urma de ulei. Aceasta masca face minuni si in cazul parului facut permanent, al celui intins des cu placa sau a parului care este dar foarte des cu fixativ, spuma, ceara sau alte solutii de fixare.
Poti face acesta tratament o data la doua saptamani, pe o perioada de doua – trei luni, iar daca simti in continuare nevoia, poti prelungi perioada.
http://www.frunza-verde.ro/ulei-de-ricin
Ulei de ricin – Tratament pentru cresterea parului
O terapie de succes impotriva caderii parului sau a calvitiei mostenite genetic este un tratament cu ulei de ricin.Parul va capata o rezistenta sporita prin aplicarea catorva picaturi de ulei de ricin la radacinile firelor de par si asupra scalpului. Folosit regulat, uleiul de ricin ajuta la regenerarea firelor de par, previne despicarea varfurilor firului de par si deteriorarea generala a podoabei capilare din cauza stresului sau a unor boli. Tratamentul cu ulei de ricin este de asemenea indicat ca terapie pentru calvitia mostenita genetic si pentru tratarea scalpului si a parului uscat
Tratament pentru par cu ulei de ricin – etape pentru o eficienta maxima
- Folosind varfurile degetelor se vor aplica 8-9 picaturi de ulei de ricin(cam o linurita) pe scalpul proaspat slapat si la radacinile firelor de par.
- Se va masa usor scalpul pana cand uleiul de ricin se va distribui uniform pe toata pielea capului si la radacinile firelor de par.
- Dupa aplicarea uniforma a uleiului de ricin, capul se va acoperi cu o boneta din material plastic, iar peste aceasta va puteti inveli capul cu un prosop pentru a nu va incomoda in caz ca doriti sa dormiti cu el aplicat peste noapte pentru ai lasa timp sa actioneze. Oricum, trebuie sa-l suportati minim 15-20 de minute pentru a lasa timp uleiului de ricin sa trasmita intregul potential terapeutic scalpului si firelor de par.
- La indepartare, va veti spala bine pe cap cu sampon pentru a indeparta complet uleiul de ricin
- Tratamentul se va repeta saptamanal timp de 7-8 saptamani pentu ca rezultatul sa fie vizibil si efectul maxim.
Sfaturi: In caz ca-i suportati greu mirosul inainte de aplicare, puteti amesteca uleiul de ricin cu ulei de migdale, de struguri sau un alt ulei esential parfumat.
La aplicare nu folositi ulei de ricin in exces pentru ca apoi va fi greu sa-l indepartati prin spalare.
Precauţii în folosirea uleiului de ricin
Acest ulei nu poate fi consumat decât în cantităţi foarte mici deoarece are o acţiune laxativă şi purgativă. De aceea, nu trebuie consumat dacă sunteţi alergici sau aveţi o intoleranţa la laxative.
Copiii sub 12 ani nu trebuie să consume ulei de ricin decât cu acordul medicului. Femeile însărcinate şi cele care alăptează nu trebuie să consume acest ulei.
etc
caută-ți singură.
Vezi și
http://www.clicksanatate.ro/Leacuri-sa-nu-ti-mai-cada-parul_0_3263.html#
deci combinația gălbenuș de ou, vitamina A și ulei de ricin ar avea logică.