| Suvei_Ioana_Stefania_1978 a întrebat:

Multi vor rade de mine dar va rog, luati in seama ca nimeni nu e perfect. In fiecare zi ma lupt cu niste jigniri destul de urate de la persoane, copii mai ales prieteni. Voi ce credeti? Am aproape 12 ani 1, 40 si... 28 kg (va rog luati in serios). Cat as incerca sa ma ingras nu pot. M-am saturat sa fiu jignita deci de aceea am venit aici. Ar trebui sa consult un doctor (am luat si pastile de pofta de mancare dar, nimic).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| CuriousStuff a răspuns:

Daca nu ai nicio afectiune medicala (ca ai zis ca ai fost la medic si esti bine) stai linistita ca ai timp sa te si ingrasi, sa stii ca nicicum nu e bine, nici daca esti slab nici daca esti gras, si daca ai greutatea perfecta tot o sa se gaseasca cineva care sa rada de altceva la tine. Unii copiii (si nu numai) se ingrasa mai greu, unii nu pot sa slabeasca nicicum.
Cum am zis, daca esti sanatoasa obisnuieste-te cu ideea ca o sa fii toata viata mai slabuta, si ai incredere in mine cand iti spun ca e mult mai bine sa fii putin mai slaba decat trebuie decat sa fii mai plinuta.
Si nu stiu ce "prieteni" sunt aia care te jignesc, ar trebui in primul rand sa ai niste prieteni care nu te jignesc, si apoi sa vezi daca mai simti nevoia sa te ingrasi sau nu.
Multa sanatate.

| Suvei_Ioana_Stefania_1978 explică (pentru CuriousStuff):

Nu stiu daca are vreo treaba cu imuninatea doar ca am uitat sa spun ca imunitatea mea e foarte scazuta si aproape in fiecare anotimp, luna sunt bolnava

| CuriousStuff a răspuns (pentru Suvei_Ioana_Stefania_1978):

Bolnava in ce sens? Racita? Pentru ca majoritatea bolilor te fac sa pierzi in greutate. Daca esti mereu bolnava s-ar putea sa fie din cauza asta, iar faptul ca esti mereu bolnava sa se datoreze imunitatii. Deci prin lantul asta imunitatea scazuta poate sa te faca sa slabesti sau sa nu te poti ingrasa.
Pentru a-ti mai intari imunitatea incearca sa mananci multe fructe, chiar si acum, iarna. Bea ceaiuri cu lamaie, multa lamaie. Mananca portocale, banane, mere, orice fruct care iti place si pe care il gasesti prin magazine. Si neaparat legume cel putin la o masa pe zi. Legumele cel mai bine ar fi sa le consumi crude, dar acum iarna mai greu, poti sa mananci si mancaruri care contin legume gatite, supe/ciorbe cu legume, de exemplu. Trebuie sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte si daca reusesti in timpul zilei sa faci si putin sport, sa alergi 10-30 de minute sau sa sari coarda sau orice altceva imunitatea ta o isi revina spectaculos.
Multa sanatate.

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Stai linistita! Te vei ingrasa la vremea ta. Acum esti doar o copila si bucura-te de copilarie. Nu-i lua in seama. Eu m-as bucura sa am macar cu 30 Kg mai putin si numai pot. Si ar fi bine sa nu-i consideri prieteni pe cei ce te jignesc. Ocoleste-i!

| Adry05 a răspuns:

Nu e problema la tine, asa e conformatia ta si oricum o sa te mai schimbi peste cativa ani. happy Nu te lasa afectata de ce spun, oricum e mai bine sa fii mai slabuta decat mai plinuta, in opinia mea.

| Suvei_Ioana_Stefania_1978 explică:

Chiar va multumesc pentru sfaturi! happy