Şi eu am ceva asemănător, doar că într-un stadiu mai grav. Uneori adormeam pe la 6 dimineaţa, deşi mă puneam în pat la 10, şi mă lua un fel de paranoia, în fine.
Trebuie să verifici mai multe chestii:
- câtă cafea ai băut (în cazul în care bei), să nu bei cafea/cola/ceai negru/ceai verde după ora 5-6.
- să nu mănânci ciocolată seara (mie de exemplu îmi dă un sugar rush care îmi dă energie)
- dacă e ceva în cameră ce te deranjează, spre exemplu, ticăitul ceasului.
Încearcă să faci un duş sau o baie fierbinte, să bei un pahar cu lapte cald, sau un ceai calmant. Totodată, vezi să nu îţi fie foame. Eu de exemplu nu pot adormi dacă am stomacul gol.
Şi cititul înainte de culcare se zice că te obligă să te concentrezi deci creierul este mai activ, dacă ai obiceiul să citeşti înainte de culcare, încearcă fără. La mine nu se aplică "zicala" asta, dar cine ştie.
Sper că ţi-am fost de ajutor.
Nu esti suficient de obosita cand te asezi in pat sau esti surmenata de TV si PC. daca ai grija, sa muncesti suficient in fiecare zi (si fizic si psihic, macar 6 ore), sa opresti TV-ul si PC-ul cu minim o ora inainte de somn, sa aerisesti bine camera inainte de a dormi, sunt sigura ca nu vei mai avea probleme.
Bună.
În primul rând, închide tot ce ţi ar putea distrage atenţia, adică tv, pc, lampă, etc.
În al doilea rând, bea o cană cu lapte, deoarece am auzit că e bună dacă n ai somn.
Iar în al treilea rând încearcă să închizi ochii încet încet.
Poate vei reuşi.
Eu cand nu pot dormi imi incalzesc o cana de lapte sau imi fac un ceai si il beau inm pat iar dupa aia incerc sa adormsper ca te-am ajutat
Nu prea ai ce face.in aceeasi situai ma aflu si eu.
Incerca sa depui mai mult efort intr-o zi ca apoi seara sa fi f obosita. Sa adormi mai devreme si iti vei regla somnul.Nu te sfatuiesc sa iei somnifere.Bafta
totul-online.tk întreabă:
123321998896768 întreabă:
Abby4124 întreabă:
User252426 întreabă: