| BrunetteDiana a întrebat:

Buna, nu am ciclu regulat, uneori la 35 alteori la 24, ideea e ca luna asta dupa un contact sexual am observat mici pete de sange in a 18 zi de la ciclu. S-a repetat in a 21 zi, la fel cateva pete, ma doare sub burta ca si cum mi-ar veni, dar pana acum nimic. As avea azi undeva la 26 de zile dupa un ciclu de 28 desi nu e regulat am facut teste de sarcina, negative, insa si astazi daca ma uitam cu lanterna ceva, ceva se observa, doar daca te uitai atent sau cu lanterna se observa ceva f vag, mai degraba posibil era linia de evaporare ca am mai facut unul si a iesit negativ. Sunt ingrijirata desi cand sunt la ovulatie imi dau seama dupa secretie si dupa faptul ca elimin acel folicul cand se sparge, luna asta nu l-am eliminat deci consider ca ovulatia nu s-a produs. E posibil sa fie sarcina? Nu am avut ejaculari in vagin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Nu stiu exact la ce folicul care se sparge si pe care il elimini te referi (formularea, dar si ideea in sine este dubioasa), dar intr-un ciclu neregulat, un test corect de sarcina se face dupa 21 de zile de la contact.
Ovulul nefecundat se elimina in timpul urmatoarei menstruatii si nu se sparge.

Pe de alta parte, ciclul tau nu este doar neregulat, ci este dereglat. Orice fata/femeie care are peste 16 ani si are un ciclu neregulat/dereglat ar trebui sa vada um medic endocrinolog care sa ii trateze dezechilibrele hormonale si sa mearga si la ginecolog, pentru ca acesta sa confirme/infirme prezenta afectiunilor aparatului reproducator asociate dereglarilor hormonale.

Multa sanatate!

| Berindeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a răspuns:

Felicitari! Vei avea un bebe.

| IoanaStan30 a răspuns:

Buna. Atata timp cat nu ti-a intarziat menstruatia, nu cred ar trebui sa ai vreun motiv de ingrijorare. Sfatul meu este sa mai repeti testul in cea de a-21a zi de la ultimul contact sexul, si totodata te îndrum sa consulti un medic. Succesc.