| MaeRii a întrebat:

Buna,nu inteleg de ce imi tot apar vergeturi(rosi) in zona coapselor,nu m-am ingrasat sau ceva am greutate normala(1, 55 si 49 kg)Iar in crestere nu stiu daca mai sunt am aproape 20 de ani, citisem ca pentru persoanele de la 14 ani ce sunt in crestere apar dar acestea vor disparea.Credeti ca vor disparea daca nu ce pot face, e destul de urat mai ales daca vrei sa mergi la amre si sa porti costum de baie T.T.Un sfat ceva.Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| dimdem a răspuns:

Nimeni nu ti-ar remarca vergeturile la mare in costum de baie, te ingrijorezi tu prea mult.
Se poate sa fie din cauza ca nu faci destula miscare - din cauza lipsa elasticitatii pielii.
Si genetica mai are un rol in aparitia lor; daca mama ta are, sunt sanse mai mari sa ai si tu de la o varsta mai tanara.
Nu se poate face mare lucru; In primul rand in alimentatia ta ar trebui sa existe in abundenta vitaminele A si E (peste, unt natural etc). In general, iti trebuie antioxidanti. Mananca si legume si fructe proaspete.
Mai exista si terapia cu laser Fraxel.