| Andreea0006 a întrebat:

Buna! Nu inteleg de ce sunt atat de obosita dimineata sa ma trezesc in fiecare zi... daca stiti ceva? Va rog sa raspundeti, vreau sa stiu. Va multumim!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pai depinde cate ore de somn ai zilnic, si mai ales cand te culci, caci daca adormi la ora 2 noaptea de exemplu si te trezesti la 7 dimineata este normal sa fii obosita
un minim de 8 ore iti incarca bateriile suficent de mult
dar si asa sunt persoane care de exemplu dorm 10 ore si se trezesc foarte obosite!
conteaza si daca iei medicamente, cum sunt antidepresivele de exemplu care dau de cele mai multe ori o stare de oboseala generala, moleseala, somnolenta
alte persoane au probleme cu ficatul si acesta da stari de genul lipsei de forta, moleseala, somnolenta in anumite cazuri

necunoscand istoricul tau fata de afectiunile pe care le ai (sau poate nu le ai!) si nici programul tau de somn, nu avem de unde sa stim ce anume iti da oboseala atunci cand te trezesti

la modul general insa sa stii ca majoritatea celor care suntem bautori de cafea dimineata simtit aceasta forma de oboseala, asta este si motivul pentru care bem cafea, ca dormim din picioare la scurt timp dupa ce ne-am trezit happy

| Dragobeta a răspuns:

Daca dormi suficient, fa o vizita la medicului tau si spune-i sa-ti dea o trimitere undeva unde crede el ca e cauza.

| LaviniuA a răspuns:

Poate nu dormi destul. Eu de exemplu ma uit mereu la ceas inainte sa ma trezesc. Daca nu-s macar 9 ore de somn nici nu ma misc din pat big grin

| Lidia09 a răspuns:

Și eu la fel. Trebuie să dormi orele de somn adecvate de la 22-23 seara până dimineața la 6-7 în dependență de vârsta ta. Somnul are o mare importanță în menținerea sănătății și echilibrului organismului, așa că nu-l neglija.

| Justasimplequestion a răspuns:

Nu stiu ca smr eu nu ai dat si tu mai multe detalii la ce ora te culci/trezesti, cate ore dormi, lucrezi ai un program fix de trezit, esti la scoala/liceu sau ce prostii faci noaptea...De exemplu eu acum nu lucrez ma culc pe la 1 2 si ma trezesc pe la 10 dorm 8 ore pe zi dar sunt tot obosit cand ma trezesc

| AjutOameniDePlacereSiPentruStima a răspuns:

Buna! Trebuie sa ti cont de urmatoarele chestii:
1. Sa dormi minim 8 ore
2. Sa dormi intre orele adecvate (adica 22:00 - 8:00)
3. Sa faci 30 de minute de sport in fiecare zi
4. Sa nu te uiti ecrane cu 30 de minute inainte sa te culci
5. Sa nu mananci cu 3 ore inainte sa te culci
6. Bea regulat apa, 2 L minim.

In cazul in care respecti aceste reguli si tot te simti obosita, consulta un medic. Funda?

| Tonia a răspuns:

Bună! Este posibil să fie și o oboseală psihică, nu doar fizică. În cazul în care dormi între 7-8 ore, atunci înseamnă ca oboseala este psihică, dar depinde și de orele la care mănânci, indicat este ca ultima masă să fie cu 4 ore înainte de culcare, pentru un somn liniștit și contează mult și hidratarea. În cazul în care nu te ajută niciuna dintre acestea, cel mai bine este să i faci o vizită medicului, însă poți încerca să ți iei câteva zile libere în care să te relaxezi și să faci ceea ce te face fericită.

| Andreea0006 explică (pentru Tonia):

Ok am inteles, multumesc pentru informatie