| CristianaMaria a întrebat:

Nu mai pot scapa de hemoroizi de vreo 2 luni.Sunt disperata efectiv.Am inceput sa simt un diconfort deodata in zona anala,am fost la medic, mi-a spus ca am un hemoroid extern si am facut tratament cu hemorzone sau ceva de genul 5 zile atat crema cat si supozitoare de doua ori pe zi plus bai cu ceai de musetel seara.toate bune si frumoase dupa cele 5 zile dar fericirea nu m-a tinut mult caci a revenit hemoroidul in aproximativ o saptamana.Acum m-am dat doar cu crema,hemoro easy dar nu cred ca o sa treaca, am mai incercat-o.Va rog, ajutati-ma cu un sfat ca nu stiu ce sa mai fac...nu vreau sa fac ceva complicatii sau sa ajung la operatie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Probabil ca tocmai ai gasit cauza hemoroizilor, deci va trebui sa renunti la exercitiile respective.
Hemoroizii nu favorizeaza cancerul, ei sunt pur si simplu niste varice.

Răspuns Apreciat de Editori
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Hemoroizii nu se vindeca fara operatie. II poti tine sub control evitand constipatia, mancand cat mai multe fibre, consumand multe lichide, stand cat mai putin pe scaun si facand cat mai mult sport (fara sa ridic greutati sau sa tragi de fiare), evitand complet fumatul, alcoolul, mancarurile iuti, bauturile acidulate, mentinand o greutate corporala normala si o igiena buna a zonei (dupa fiecare scaun te speli cu apa putin calduta)

| CristianaMaria explică (pentru Brigaela):

Si daca nu optez pentru operatie si il mai fac, pot ajunge la vreun fel de complicatii? e ok sa incerc sa il tin sub control?

| Brigaela a răspuns (pentru CristianaMaria):

Este foarte ok sa incerci sa tii totul sub control fara operatie. Pot aparea complicatii, dar acestea sunt rare si nu sunt periculoase (poti face o tromboza hemoroidala care este extrem de dureroasa, dar nu este periculoasa, caz in care vei face imediat operatie)

Eu am fost foarte speriata de cancerul de col sau la anus.Multumesc mult pentru raspuns, macar m-am linistit.Multumesc din suflet!

| Brigaela a răspuns (pentru CristianaMaria):

Un consult chirurgical si unul ginecologic vor exclude faptul ca hemoroizii sunt secundari unui cancer de col uterin sau de anus.
Atentie la sala, sa nu faci tractiuni, ridicari de greutati, abdomene, exercitii care iti cresc presiunea intraabdominala, ele favorizeaza hemoroizii.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru CristianaMaria):

Alexandra, nu toti hemoroizii sunt cancerosi, sunt si hemoroizi benigni ne cancerosi, nu mai fi speriată de bombe.

Si eu exact asta fac la sala...pentru ca voiam sa pun ceva masa musculara si sa tonific si mai mult lucrez cu greutatile...nu cred ca e cazul de cancer la varsta mea doamne fereste dar nu voiam sa favorizeze asta hemoroidul

| Volsvagan70 a răspuns (pentru Brigaela):

O ruda a avut hemorozi si a folosit un tratament facut acasa, acum nu mai are nici o problema. Deci, se poate vindeca si fara operatie.

| CristianaMaria explică (pentru Volsvagan70):

Si nu stii din intamplare in ce consta acel tratament?

| Brigaela a răspuns (pentru Volsvagan70):

Cred ca este mai degraba intr-o perioada dintre crize, aceasta putand dura chiar si 10-12 ani.

| Volsvagan70 a răspuns (pentru CristianaMaria):

Daca as fi stiut ti-as fi spus, insa din pacate chiar nu stiu.

| Volsvagan70 a răspuns (pentru Brigaela):

Nu stiu. Eu stiu ca s-a vindecat.

| Brigaela a răspuns:

Probabil ca tocmai ai gasit cauza hemoroizilor, deci va trebui sa renunti la exercitiile respective.
Hemoroizii nu favorizeaza cancerul, ei sunt pur si simplu niste varice.

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca ai drum prin Hungaria (eu stau langa granita) este o crema "Reparon". Costa cam 30 lei. Este foarte buna pentru hemoroizi. Eu m-am vindecat dupa circa 10 seri punand crema pe pe supozitor Hemorzon. e adevarat ca la unele persoane nu reactioneaza. Exemplu: sotia mea. Ii trece dar revine.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sarut mina! Mergi si fa ti o colonoscopie, ca sa vezi exact cît de mare este hemoroidul, ai fost constipată? Sau mai esti? Te doare cand faci caca sau faci cu sange? Consumă multe lichide apă multă supe ciorbe evită mincarea uscată gen covrigi, fast food, pîine, evită ardeii iuti, piperul in general tot ce este picant, si staul pe scaun favorizeaza hemoroizii, cel mai frecvent hemoroizii trec cu operatie, medicul îi va cauteriza cu laserul, dar oricum vei avea dureri la primul scaun după operatie, evită constipatia ca fiind scaunul tare se rupe hemoroidul cand fortezi sa iesi afara la wc. Ce varsta ai? Trebuie sa te dai cu crema ultraproct este pentru hemoroizi, după ce faci caca te speli bine la fund si dai cu cremă pui pe deget cremă si bagi adînc in fund crema ca acolo ai problema, si daca dai cu cremă si bei multă apă vei scăpa de operatie hemoroidul se va retrage. Si timp de 2 luni te ai chinuit asa? Scaun cum ai faci zilnic?

| CristianaMaria explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am 21 de ani, si nu ca m-am chinuit sa fac si nu am putut dar scaunul era ceva mai solid sa zic asa.Cat timp am facut tratamentul am avut noroc ca supozitorul avea efect sa si inmoaie scaunul acolo si era fluid mai mereu astfel ca s-a vindecat bine. Dupa tratament insa, cum scaunul s-a mai intarit sa zic asa a revenit din nou si simt un fel de semi durere in zona anala si la atingere am simtit ca e umflatura din nou, e ca un mic balonas.Beau super multa apa dar mereu cand merg la wc prima portiune este intarita din scaun si dupa iasa fluid restul.Dar portiunea aia intarita e suficienta cat sa strice totul.Si da de doua luni il am...pot iesi la toaleta dar e disconfort acolo mereu

Trebuie un consult medical, nu este bine sa stai asa, ca se agraveaza situatia, cred ca ai si o oarecare teama de momentul cand trebuie sa mergi la wc, multă sanatate si numai bine, mai pune supozitoare, vezi cu glicerină sa inmoi bine scaunul si intestinul sa faci usor.

Asta e problema pe care nu o pot rezolva pentru ca nu stiu cum..cum pot inmuia scaunul? cum se procedeaza cu glicerina?

La farmacie există supozitoare cu glicerină asa se numesc, ele se dau si la copii si la adulti, te duci si cumperi si seara inainte de a te culca, după ce faci duș, bagi in fund un supozitor ca pe timpul noptii el sa actioneze sa inmoaie scaunul tare sa relaxeze intestinul si acel hemoroid sa se mai retragă, si daca ai scaun la prima oră cand te trezesti o sa vezi ca vei face mai ușor. Sanatate multă dar neaparat mergi la medic nu sta asa. Sau incearca clismele ca sa iesi ușor.

Multumesc muult! am sa le iau.Am fost deja la medic si mi-a dat tratamentul acela cu supozitor si crema, hemorzone.nu mai merg sa imi zica acelasi lucru dar am sa iau acele supozitoare pentru ca problema mea e scaunul.Multumesc!

Cu plăcere, de unde esti?

Este clar ca ceea ce ti a recomandat medicul nu este sufcient de bun intrucit organismul nu reactionează decat pe moment, medicul te a si consultat? Sa uitat sau doar din ce i ai povestit tu ti a prescris o schemă de tratament.

Sunt de langa Timisoara si tot ce a facut acel medic care este si chirurg cred este sa introduca degetul.nu sunt prea interesati cei de aici, nu prea am la cine sa merg asa mai serios

Halal medic, in loc sa i si dea interesul sa vada clar ce este acolo el baga degetul, o colonoscopie trebuie urgent sa faci, mergi la medicul tau de familie cu cardul de sanatate si buletinul, si roaga l sa ti dea trimitere la analiză colonoscopie asa sa ti scrie medicul pe trimitere, colonoscopia se face sub anestezie deci nu simti nimic.

Scuze indiscretia, de obicei cand ai scaun seara sau dimineata.

Diminetile merg de obicei dar nu mereu zilnic ci si odata la 2 zile

Păi de aceea si este tare, ca stă foarte mult in intestin, ai un intestin leneș si trebuie sa il reeduci sa faci zilnic asta inseamnă sanatate, ca materiile fecale care stau in intestin multe zile pot provoca boli deosebit de grave, si nu te simti rau cand nu faci treabă mare zilnic? Apar dezechilibre in corp, dureri de cap. Bea seara ceai de purativ, ăla regleaza scaunul si vei avea in fiecare zi scaun normal, bei seara o cană fierbinte cit poti suporta, ceai de purativ.

Organismul meu era obisnuit cu o cantitate foarte mare de mancare, mancam si aproape o paine pe zi cand cumpara si era proaspata cum imi placea mie si acum cand am redus mult din mancare inclusiv din paine, imi e mai greu sa merg zilnic...nu stiu cum sa fac sa pot merge, stiu ca asa e sanatos dar efectiv nu merge, nu stiu ce sa mai fac.am zis sa beau lapte zilnic dar nici atata lapte nu cred ca e ok

Înainte cand mîncai cum erai obisnuită nu avea i probleme cu scaunul? Faceai usor? Zilnic? Acum tu ai dereglat organismul, nu este indicat sa renunti in totalitate la pîine, este bine ca ai redus cantitatea dar trebuia treptrat, tu poate ai renunțat brusc la anumite tipuri de mincare si clar ai dereglat flora intestinală, la unii apare diaree iar la altii cum este cazul tau constipatie, păi acum este clar de ce nu ai scaun zilnic si ai favorizat hemoroizii din cauza mincării, si facind odata la 2 zile ai dureri mari pana iasa afara, si sigur nu golesti tot intestinul mai ramîne pe maț. Referitor la lapte nu e bun zilnic, ce lapte bei batut? Sau dulce?

Lapte natural de vaca, de la sat, deci e ok.si am redus mult din paine...mananc doar dimineata cateva felii, restul mananc nuci, salate, carne de pui, iaurturi.si se pare ca de la astea nu prea ies regualt

Posibil si acel hemoroid sa fie o cauza, blocheaza tranzitul dar probabil in subconștientul tau se declanșeaza fara sa vrei o teama de a mai merge la wc din cauză ca stii ca iese greu si oarecum involuntar apare blocajul.Incearca si cu ceai de purativ, gasesti in farmacie.

Ok,mersi mult pentru tot happy

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună Alexandra ce mai faci cum te simti

| samiZiciPompier a răspuns:

Eu am folosit Hemotreat si nu mai am probleme. Scaunul trebuie sa fie intotdeauna moale asa ca ajusteaza alimentatia. Supozitorul cu glicerina ajuta, te scoate la wc in vreo 10-30 min. Dar mai importanta e alimentatia

| BackAgain a răspuns:

Pe langa ce iti da medicul, fa sport. Sedentarismul e una din cauzele principale ale hemoroizilor, ar putea sa revina problema din cauza lui.

| CristianaMaria explică (pentru BackAgain):

Tocmai ca merg la sala cu antrenor chiar de 3 ori pe saptamana, uneori si de 4 si fac sport de imi sar capacele

| CristianaMaria explică:

Nu,delochappy