Nu te ingrasi de la ele, cel mult e posibil sa iti creasca pofta de mancare, dar atata timp cat ai un regim alimentar normal, u te vei ingrasa. Nu faci cancer de la contraceptive, daca ramai sub supravegherea ginecologului si mergi la el minim de 3 ori pe an pe toata durata tratamentului. O dereglre hormonala atat de serioasa cum ai tu creste, insa, mult riscul de cancer daca nu este tratata.
Introducerea ovulelor nu este absolut deloc dureroasa, respecta pozitia in care trebuie sa o faci si nu vei simti nici cea mai mica neplacere. daca nu le introduci suficient de adanc, ele nu isi vor face efectul si infectia pe care o ai se va tot agrava
Cat deadanc trebuie introduse
Medicul mi-a spus sa iau alea in vagin 6 zie si de alea yasmin a zis minim 3 uni dac a iau 3 luni si dupa nu mai fac sex e ok?
Cat de adanc poti. Daca nu au aplicator, cat poti cu degetul tau mijlociu. atentie sa ai pozitia corecta (cu genunchii flectati pe abdomen.
Cat despre contraceptive: dupa prima luna de administrare ai nevoie de consultatie ginecologica. apoi, cand te apropii de sfarsitul celei de-a treia folii, trebuie din nou sa faci consultatie ginecologica, sa vezi daca continui tratamentul sau il poti opri. Este putin probabil sa fie ok numai cu 3 luni de tratament, cel mai probabil vei primi o prelungire (probabil inca 3 luni) dupa care urmeaza o noua consultatie ginecologica si tot asa. Nu le poti opri fara acordul medicului ginecolog. Faptul ca ti-a spus sa iei 3 luni nu inseamna ca dupa 3 luni le intrerupi, ci ca dupa 3 luni trebuie sa mergi din nou la consultatie
Nu am nimic cu ce sa introduc consutul e 100 lei nu am bani samerg asades doctorul a zis ce putin 3 luni daca mi se regelaza cicu in 3luni dc mai trebuie sa merg la e daca intrerup sau iau mai mut ce pot pati
Din pacate trebuie sa faci rist de banii aceia. De exemplu poti vinde ceva mai putin util, cum ar fi telefonul, calculatorul televizorul, sau chiar niste haine (in caz ca nu poti munci si nu ai nici un fel de sursa de venit). In plus, cu trimitere de la medicul de familie (daca esti asigurata sau co-asigurata), intr-o policlinica de stat, consultatia este gratuita. Nu exista nici un motiv sa platesti, este suficient sa mergi la stat si sa-ti iei trimitere (eu asa fac intotdeaun si beneficiez de gratuitate completa).
Intreruperea dupa ureche a unui tratament hormonal poate duce la ingrasare, la slabire, la risc de cancer, de chisturi ovariene, de sangerari violente genitale, de infertilitate. In plus, daca nu iti rezolvi dereglarea (si asa ai amanat incredibil de mult, dat fiind ca o consultatie ginecologica este obligatorie undeva intra a zecea si a paisprezecea zi de intarziere si nu se accepta sub nici o forma depasirea a 15 zile de intarziere a menstrei fara consultatie ginecologica), nu ai voie sa ai contact sexual (daca ai menstruatii neregulate, nu se permite contact sexual pana la diagnosticarea si corectarea dereglarii), este posibil sa faci tumori benigne sau maligne ale ovarului, uterului, sanului si e posibil sa nu poti avea niciodata copii sanatosi.
Eu am abia 16 ani de4 asta nu stiu si doctoru poate sami prescrie deci dupa cat timp trebuie sa merg la el? si inca vb aia in vagin(pasarica)se dizolva sau cum?
Trebuie sa mergi dupa o luna la ginecolog si apoi inainte de a termina pastilele din a treia folie. Daca ai 16 ani, esti asigurata (fie fiindca esti eleva, fie fiindca esti minora si nu ai ocupatie), deci mergi la medicul de familie, ceri trimitere si te interesezi unde te poti prezenta gratis pe baza trimiterii in policlinicile de stat).
In vagin, ovulele se dizolva, substanta activa sta in contact cu mucoasa colului uterin si a vaginului peste noapte (de aceea se pun seara ultimul lucru inainte culcare, dupa ce ai facut dus), apoi dimineata la dus elimini majoritatea excesului si ce mai ramane se elimina in cursul zilei (trebuie sa porti absorbant ca la ciclu pe care sa il schimbi la aproximativ 4-5 ore pe durata tratamentului cu ovule)
Si sa nu uit, in caz ca esti activa sexual: pe durata tratamentului cu ovule nu ai voie sa ai contact sexual. Partenerul/partenerii tai trebuie sa mearga si ei la dermatovenerolog cu o copie dupa diagnosticul tau, este probabil sa aiba si ei nevoie de tratament pentru infectie.
Ajutati va oricum raspunsul dvs e castigator am bagat acum ala dar ma deranjeaza putin oare dc
Probabil fiindca ai o infectia grava. NU mai sta la computer dupa introducerea ovulului, trebuie sa stai intinsa in pat macar 5 ore
E penibi ce zic l am introdus aasa adamc acum incat am trecut de o chestie din vagin care simteam ca e imflata asa trebuie?
Sunt intinsa la laptop cand v am spus ca ma deranja etc si puneam mana il simteam oare nul bagasem bine?
Probabil nu-l bagasei bine. Trebuie introdus cat de adanc e posibil. Nu ar trebui sa ai nimic inflamat in vagin, nu pot sa stiu ce leziuni ai tu.
Problema este ca nu ai voie sa dormi cu laptopul in camera si nu ar trebui sa te mai dai jos din pat sa duci laptopul in alta camera, trebuie sa vina cineva sa il ia. In plus, dupa folosirea unui laptop in camera de dormit e necesara o aerisire de minim 30 de minute si o sa ingheti stand intinsa cu geamul deschis 30 de minute, nu e deloc sanatos.
Dati mvq rog daca puteti un nr de contact am nrvoir de mai multe sfaturi de mama
Acum simt un fel de arsura ma mananca parca se scurge cv(((((((((
Imi poti scrie aici, dar e de preferat sa vorbesti cu medicul tau de familie (consultatiile sunt gratuite la acesta).
E normal sa simti arsuri daca ai o infectie sevrea. Si e normal sa se scurga excesul de medicament, mai ales daca nu ai stat intinsa perfect imediat cum l-ai administrat, ci te-ai ridicat, te-ai foit si ai stat intr-o pozitie necesara pentru laptop. Trebuie sa faci asa: seara, cand te pregatesti de culcare, dupa ce ai inchis si scos din camera laptopul, televizorul, telefonul, ti-ai aerisit bine camera, ti-ai facut patul, ti-ai pregatit pijamalele (trebuie schimbate zilnic pe durata tratamentului), mergi la baie, faci dusul de seara, te speli bine de tot pe maini (inclusiv pe sub unghii care trebuie sa fie foarte scurt taiate), iti introduci ovulul, te mai speli inca o data bine de tot pe maini, insistand mult la unghii, te imbraci in pijama si te bagi in pat unde stai intinsa si nu te mai ridici macar 5 ore (sau pana ai nevoie imperioasa sa urinezi). In nici un caz nu stai intr-o rana sa folosesti laptopul, nu mai faci ordine in camera, nu mai aerisesti, nu mai mergi la toaleta, nu te dai jos din pat. Altfel, elimini repede substanta si nu isi mai afce efectul.
Cu medicul meu de familie e complicat ca vb imediat cu mama si parintii mei s ffffduri si ma omoara daca afla ceva ideeae a ce ajuta hynozol asta medicul mia reecomandat 6 seri si in legatura cu yasmin daca medicul a zis 3 luni minim si mie mi vine ciclu in astea 3 uni de 3ori si nu mai iau e ok?
Si inca ceva daa respect si iaualea 21 zile la aceeasi orae posibil sa nu mi vina ciclu?
Pe durata ciclului dupacalculele mele nu ar mai trebui sa iau yasmin dar sa zic ca mi vine pe arcurss de 21 zile ma opresc din luat yasmin iau termin tcele 21 zie
Si inca o intrebare pot sa mor? daca ma opresc dupa ce mi vine ciclu 2 uni (?
1. trebuie sa discuti tu imediat cu parintii tai, ai nevoie de ajutorul lor financiar si moral, esti intr-o belea mult mult peste posibilitatile tale de rezolvare.
2. si pentru mine e complicat as iti dau atatea explicatii numai fiindca dintr-un moft tu nu ai chef sa vorbesti cu medicul de familie. daca esti suficient de matura sa faci sex, atunci cu siguranta esti suficient de matura sa discuti asta cu parintii tai si nu exista nici un inpediment in aceasta directie (daca exista cel mai mic impediment, cat un fir de par, asteptai, desigur, cu sexul pana dupa 18 ani).
3. Ovulele le iei pentru ca ai o infectie genitala (o boala luata de la un partener de sex), de aceea trebuie sa se trateze si partenerul tau.
4. Cat vei lua contraceptive nu vei avea ciclu hormonal. Vei avea niste sangerari ritmice care imita menstruatiile, sangerari provocate de pastile. acestea vor aparea obligatoriu si nu au nici o semnificatie (nu arata ca te echilibrezi hormonal). cele trei sangerari vor aparea cu siguranta, nici nu se pune problema asltfel, insa nu poti intrerupe tratamentul de capul tau fiindca ulterior te poti gasi in acelasi loc in care esti acum, dar cu o posibilitate terapeutica irosita.
5. indiferent daca apare sau nu sangerare, iei toate cele 21 de pastile si apoi faci pauza de 7 zile, incepand o noua folie ina 28 a zi. daca in timpul celor 21 de zile apare sangerare, te prezinti de urgenta la ginecolog (la camera de garda daca nu poti ajunge in policlinica in decurs de maxim 24 de ore).
6. ti-ai schimbat setarile si ai bifat ca nu accepti mesaje private. apoi mi-ai dat un mesaj privat, eu ti-am raspuns, am scris aproape 15 minute si totul s-a pierdut fiindca tu ai setat sa nu il poti primi.
Imi cer scuze nu stiu cum saschimb setarile deci menstruatia cand va apar4ea? si eu cand trebuie sa merg iar la medic daca e ma scris saiau yasmin minim 3 luni
Nu pot sa cred ca scrii un mesaj in privat si nu te asiguri de 5 ori ca poate fi primit. Ce om ar face asa ceva? Este o bataie de joc la adresa mea si sunt convinsa ca este din totala nepasare (las-o naiba de proasta, eu ii trimit mesaj, nu ma intereseaza cum imi raspunde, sa se descurce, doar nu imi folosesc eu acum mintea 10 minute sa ma asigur ca am toate setarile corecte)
Menstruatie vei avea dupa ce termini tratamentul (indiferent cand va fi asta), daca tratamentul va fi eficient si te va vindeca.
Vei avea, in timpul tratamentului, sangerari care imita menstruatia, candva in perioada de 7 zile de pauza (pot incepe oricand intre a doua zi de pauza sia sasea zi de pauza). La ginecolog trebuie sa mergi astfel: daca apare vreo sangerare in afara intervalului de pauza; daca sangerarea se continua mai mult de 7 zile; daca ai dureri sau orice neplaceri. daca nu ai nici o problema, trebuie sa mergi imediat dupa ce se termina prima sangerare (adica in prima saptamana a celei de-a doua folii) si inainte sa termini a treia folie (obligatoriu inainte sa inceapa sangerarea)
Totusi nu am inteles exact menstruatia cand ar trebui sa vina va implor iertati ma pentru eroarea din privat nu stiu sa umblu a setari deci eu termin prima folie pe 23 cam asa cand urmeaza sa merg obligat la ginecolog si cand ar trebui sa mi vina ciclu
Prima menstruatie adevarata iti va veni cand te vindeci si termini tratamentul. Asta poate fi dupa 3 luni, 6 luni, 2 ani...
Sangerarea care imita menstruatia indusa de contraceptive va aparea undeva intre data de 25 si data de 30. La ginecolog trebuie sa mergi dupa ce se termian sangerarea (adica probabil imediat dupa sarbatori)
Va rog sa nu radeti de intrebarea mea dar daca tin tratamentu pot sa fac cancersau sa mor?
Dereglarea hormonala pe care o ai poate avea efecte neprevazute, acncerul fiind unul dintre ele. Nu poti sa nu faci tratamentul, el trebuie sa devina o prioritate absoluta in viata ta. Poti renunta la multe alte lucruri, tratamentul este acum pentru tine la fel de important ca apa si mancarea.
Si deci pot faceate boli sai cancer saj sa mor
Nu stiu, nici macar nu te-am consultat. Nu i-am spus niciunui bolnav ca va muri, nu mi se pare un prognostic de dat unui om. Si am vorbit cu oameni foarte bolnavi in viata mea, dar pentru fiecare exista o speranta.
Important este ca tu sa discuti urgent cu parintii, sa mergi foarte des la ginecolog si sa faci tratamentul foarte foarte corect, atata timp cat medicul considera necesar. Nu exista alte optiuni.
Da fac tratament dar parinti nu trebuie sa afle ei m am batut si cand lram spus ca vb cu un amic in fn gynozol mi-a dat de luat 6 seri ideea e dupa ce mi l introduc am voie sa mai mananc?
Sorry am inteles gresit intrebarea