| Stefania a întrebat:

Nu pot dormi seara si ziua dorm in continusad. Ce as putea sa fac?sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

Somnul este absolut necesar pentru a avea un organism sanatos, o minte limpede si un tonus bun. Prea putina odihna semnifica insa oboseala psihica si fizica, cu repercursiuni grave uneori asupra sanatatii noastre. Prea mult somn insa este la fel de daunator pentru ca te vei simti lipsit de energie si obosit. Miscarea de peste zi este esentiala pentru a avea un somn linistit si regulat. Cu cat esti mai activ cu atat vei putea sa iti reglezi mai mult orele de somn. In alta ordine de idei, trebuie sa incerci sa te culci in fiecare seara, la ora 22. Obisnuinta e a doua natura. Apoi evita pe cat posibil consumul de cafea sau alcool, ciocolata, Cola, Pepsi, energizante, pentru a avea un somn linistit. Mai mult, mesele consistente seara, sunt contraindicate, pentru ca-ti ingreuneaza digestia. Un pahar de lapte indulcit cu miere de albine, un ceai de tei tot cu miere, inainte de culcare sunt numai bune. Pentru a-ti regla orele de somn este necesar sa inchizi televizorul atunci cand vrei sa adormi. Poti asculta muzica de relaxare inainte sau poti citi o carte, pentru a avea un somn odihnitor. Ar mai fi si unele medicamente, dar care trebuie sa ti le prescrie medicul, sau produse naturiste pe baza de melatonina (hormonul somnului), cum ar fi:
http://www.tratamentnaturist.ro/melatonin.html
Sa-ti fie de folos si somn usor!

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

S-a intamplat sa ti se deregleze somnul. Poti sa faci mult efort fizic peste zi si atunci de oboseala vei adormi mai repede. In plus iti recomand sa citesti seara nu sa te uiti la televizor sau la calculator. Lectura pe care o citesti trebuie sa fie ori previzibila ori ceva ce ai mai citit, sau ceva foarte plictisitor. Eu am avut aceiasi problema si am reusit sa imi rezolv, cat de cat, somnul.

| alexa a răspuns:

Nu mai dormi ziua, deoarece de.aia nu mai poti sa adormi seara.iti dai seama ca fiin obosita ziua adormi imediat, iar seara apoi iti va fi greu.si eu am patit asa si oricat de obosita eram in timpul zilei incercam sa fac astfel incat sa nu adorm...mai greu la inceput, dar functioneazawinking

| andreeaaa1 a răspuns:

Esti nocturna...laughing

| rebela a răspuns:

Poate pentru ca organismul tau a luat-o putin razna. Ziua esti prea obosita si seara tot la fel dar nu mai poti sa dormi.Incearca si ocupati timpul cu ceva ziua ca sa poti fi obosita si seara si sa poti dormi linistita

| nsn83 a răspuns:

Eu iti propun sa emigrezi in america sau japonia acolo esti pe acelasi fus orar!laughing

| @ll3xXx@NdR@ :x a răspuns:

Sunt la fel. vreau si eu un raspuns la intrebarea asta.