Secretia alba este o ciuperca vaginala si cel putin jumatate din femei o au cel putin odata in viata. Si mirosul este caracteristic ("de peste").
Tratamentul se face paralel: intravaginal si oral, iar durata este de cateva saptamani.
Mergi la medicul ginecolog sau la farmacie, pentru tratament!
In timpul tratamentului este indicat sa fie tratat si eventualul partener sexual!
Foloseste doar prosop propriu si fierbe-l dupa folosire, sa nu te re-infecteze!
Sa înțeleg că e boală? Daca nu iau tratament ce se întâmplă? Eu o am de cativa ani buni.
La multe femei se intalneste.
Daca n-o tratezi, atunci continua sa miroase si sa curga.
Pot păți ceva grav cu timpul dacă stau fara tratament?
Poate creste probabilitatea unor boli (vaginale, uter, etc.).
Nu merita sa risti.
Nu credeam că e așa grav... De asta am întrebat...
Buna,
Chiloteii trebuie schimbati zilnic si purtați, in special cand ai aceasta problema.
Exista tampoane zilnice, sunt subțiri si protejează chiloțelul.
Pentru scurgerea respectiva exista solutii.
In primul rand cateva zile de apa cu bicarbonat, 1 jumatate de linguriță la un pahar apa, baut zilnic. De asemenea te speli cu apa cu bicarbonat in zona respectivă.
Si bagi niste ovule vaginale o saptamana. Tricomicon se numesc.
Curele cu apa, cu bicarbonat trebuie menținute pe tot parcursul vietii eventual. Vreo 10 zile pe luna.
Si nu uita, chilotei se schimba zilnic si tot zilnic ne spalam, altfel mirosim nasol.
De asemenea sa nu uiti de hidratare.
Toate cele bune,
Buna! Toate fetele au o secretie in special in perioada fertila (ovulatie). Totusi daca spui ca aceasta secretie miroase destul de urat e posibil sa fi deranjat PH-ul vaginului si sa fi facut asa numita "Candidoza". Recomand totusi sa mergi la un medic sa-ti spuna exact ce este. Dar daca iti este foarte rusine, poti merge linistita la farmacie sa iei 2 pastilute de Fluconazol. 1 pastila este de ajuns, dar a2a se ia preventiv ca sa nu reapară. Daca mirosul urat persista si dupa ce ai luat aceste pastile, neaparat la medic. De asemenea, nu poti purta o pereche de lenjerie mai mult de o zi. Nu este igienic. Fetele/femeile nu pot opri aceasta secretie si toate o avem. Toate ne patam din pacate Unele fete folosesc mini absorbante daca au secretie in abundenta cum ar fi in perioada ovulatiei pentru ca este exagerat de multa.
Ce înseamnă mai exact ovulație?
In fiecare luna dupa menstruatie avem o perioada fertila(adica cand poti sa ramai insarcinata cu un copil) cam la o saptamana dupa ce ti se termina mentruatia/2 saptamani, incepi sa ai o secretie mai apoasa si care seamna cu albusul de la ou. Perioada asta fertila tine cam o saptamana/2 si dupa esti in perioada de dinainte de menstruatie si menstruatie.
O definitie mai medicala ar fi: ovulatia se refera la eliberarea unui ovul(ou) din ovar(ai 2 ovare si un uter). In timpul ovulatiei, foliculul ovarian(ovarul) elibereaza un ovul(ou), iar acesta poate sa fie fertilizat(contact cu sperma/creearea unei sarcini), sau nu.
Recomand sa nu te speli in interior. Doar la suprafata locului intim. PH-ul poate fi deranjat si daca te speli in interior.
Daca ai mai multe intrebari, iti raspund cu drag
Cred ca am înțeles despre ce i vorba? Daca mai e ceva, voi întreba. Sunt mai grea de cap de fel și prin întrebări înțeleg mai bine și reușesc să mi formez o idee clară despre ce i vorba
Apropo, ești baiat sau fată?
pufulete02 întreabă: