Poi daca mananci multa sare la mancaruri e posibil si din cauza ei daca nu poate e din cauza glandelor de transpiratie am uitat cum le spune. Orikum bea mai putina apa rece o sa ajute de la apa rece transpiri mai repede si mai mult.. >
Esti un om foarte speriat?
Organismul este alcatuit din apă, apa din organism, la un moment dat vrea să iasă din organism, şi iese prin transpiraţie, fie că alergi, fie că e cald, şi elimini apă.
Un lucru este esenţial, dacă nu prea faci sport, normal că nu o să transpiri calumea şi apa îţi iese şi ea pe unde poate.
Câte odată nu îţi simţi şi picioarele umede?
Este un lucru normal, nu contează ce faci, ceea ce zici tu, e o abureală completă.
Şi faza cu anemia, exclude acest lucru, este imposibil.
Pa, pa
Http://www.romedic.ro/hiperhidroza-transpiratia-excesiva
Sper sa te ajute articolul asta
Hiperhidroza este transpirația care apare la stimuli emoționali sau termici peste nivelul fiziologic. În mod normal transpirația este unul din mecanismele de termoreglare: ea apare atunci când corpul se supraîncălzește iar prin evaporarea apei de la suprafața corpului determină scăderea temperaturii acestuia și senzația plăcută de răcoare. La pacienții cu hiperhidroză transpirația poate apărea chiar atunci când aceștia se află în camere cu aer condiționat și poate determina disfuncții psihologice, sociale sau ocupaționale: crupierul nu mai poate împărți firesc cărțile de joc iar bancherul își trădează stresul în timpul negocierilor datorită hiperhidrozei.
Hiperhidroza primară:
· apare timpuriu în copilărie
· se agravează la pubertate
· se atenuează cu vârsta
· este determinată de stimuli termici sau emoționali și este mediată de sistemul nervos vegetativ simpatic
· apare cu preponderență în anumite zone ale corpului
· există o agregare genetică dominant autosomală cu penetrare variabilă în populație (30-65% din cazuri)
Hiperhidroza secundară:
· este generalizată la nivelul corpului și apare ca urmare a unei alte afecțiuni: tuberculoză, diabet, hipertiroidism, feocromocitom, tumori carcinoide, leucemii etc
Hiperhidroza nu este o afecțiune nouă. În 1850, în David Copperfield, Dickens descriindu-l pe Uriah Heep, creionează în două rânduri hiperhidroza palmară:
„L‑am găsit pe Uriah citind…degetul arătător lung, lăsa o dâră umedă asemenea unui șarpe în timp urmărea fiecare rând pe care‑l citea"
În funcție de zona în care apărea cu preponderență hiperhidroza primară a fost împărțită în:
· hiperhidroză palmară
· hiperhidroză axilară
· hiperhidroză facială
· hiperhidroză plantară
La aceeași persoană pot exista asocieri ale diferitelor forme descrise mai sus. Hiperhidroza facială poate fi asociată cu hiperemia feței („roșeața feței") sau cu fobii sociale.
Atât hiperhidroza axilară cât mai ales cea plantară se pot asocia cu mirosuri neplăcute. Deși transpirația nu miroase urât, ea favorizează dezvoltarea bacteriilor care descompun transpirația în acizi grași, aceștia din urmă fiind răspunzători de apariția acestor mirosuri. Tratarea hiperhidrozei duce în majoritatea cazurilor și la dispariția mirosurilor urâte asociate. Secreția glandelor sudoripare nu este omogenă pe toată suprafața corpului: cele situate pe spate și brațe produc o transpirație cu conținut crescut de sare care nu favorizează dezvoltarea bacteriană și drept urmare transpirația din aceste zone nu va avea același miros cu cea din axilă sau zona inghinală.
Multa sanatate!
Draga mea, problema asta nu prea are rezolvare usoara. Dexter ti-a explicat ce si cum, daca vrei sa afli mai multe despre hiperhidoza, vezi ca este un grup pe net al celor suferinzi. Ei pot sa te ajute cel mai mult pentru ca stiu prin ce treci. Numai bine!
http://health.groups.yahoo.com/group/hiperhidroza-operatie/?yguid=313518607
Incearca lotiunea de maini Odaban, este foarte eficienta, pur si simplu mainile ti se usuca imediat dupa aplicare. Nu prea se gaseste prin farmacii, depinde din ce localitate esti. Eu am gasit-o pe www.antitranspiratie.ro, o comanzi si iti ajunge a doua zi.
Toate bune!