| Ciprian25 a întrebat:

Numele meu este Ciprian am 25 de ani si la varsta de 15 ani am suferit un soc emotional in urma unui usor accident. Din acel moment nu am mai putut vorbii coerent:am inceput sa ma balbai foarte tare de nu mai puteam lega si pronunta doua cuvinte in mod corect.La aceasta se mai adauga si o frica inexplicabila. Din cat am citit pe internet as suferii de logonevroza.Treptat de la acel soc mi-am mai revenit in vorbire incercand sa inlocuiesc cuvintele greu pronuntabile pentru mine cu unele asemanatoare incercand sa redau acelasi sens, dar totusi in continuare imi este foarte greu.Cand vorbesc cu apropiatii de multe ori nu mai am probleme. Orice sfat imi este binevenit.Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Cred ca ai nevoie de un psiholog, mai ales ca problema ta este datorata unui soc emotional.Noi te putem ajuta cu incurajari si vorbe bune dar problema ta are nevoie de de terapie din partea unei persoane specializate.
Sunt multi oameni in situatia ta, nu esti singurul!happy

| foxi a răspuns:

Greu de dat sfaturi mai bune decat cele ale medicului tau care cunoaste cazul!

| Haydee a răspuns:

I-a un text si incepe sa -l citesti cu voce tare, singur in fata unei oglinzi.
Incearca sa fi convingator cand citesti si sa ai incredere in tinewinking

| Breakingthehabittonight a răspuns:

Salut...si bun venit printre noi-am vazut ca azi ti`ài facut cont
bun, pai in primul rand incearca sa fii calm cand vorbesti si sa fii sigur pe tinewinking
exerseaza, exerseaza si din nou exerseaza in oglinda...citeste cu voce tare -imaginundu`ti ca esti la un discurs si e un public imens

frica? care frica? tu nu ai frica! imagineaza`ti ca nu exista ceea ce te sperie si nu te agita.persoanele care te speri nu iti vor raul-si ei ca si tine sunt oameni, fiinte care trebuie sa traiasca, suntem toti blocati pe punctul ala albastru numit >Terra

| FuunkiiieDoll a răspuns:

Pai nu stiu ce sa zic.nu ma prea pricep la aceste boli.happy
dar sa stii ca te sustin :*. sh sa nu ii iei in seama pe oamenii care te judeca si iti vorbesc urat.nu stiu ce vorbesc...
trebuie sa fii increzator sh sa stii ca esti o persoana speciala.sh sa nu te descurajezi niciodata.>big grin

| Ana_8420 a răspuns:

Te inteleg perfect, inteleg cum te simti, pentru ca fratele meu a avut si el probleme cu un picior, in sensul ca s-a operat (pana la urma s-a dovedit a nu fi ceva grav, dar el credea ca are cancer. straight face Si din cauza asta si-a cam pierdut increderea in el).
Este bine sa te duci la un psiholog, dar majoritatea nu sunt chiar atat de buni, te pot deruta mai tare.
Mai cu seama, ti-as recomanda sa petreci foarte mult timp cu persoanele din familie, cu prietenii adevarati, care te inteleg, si care pana la urma te vor ajuta sa treci peste asta happy.

| Andraa_8388 a răspuns:

Incearca sa exersezi foarte mult singur in fata oglinzii. Si chiar ar trebui sa consulti un pshiholog chiar daca in Romania multa lume are o parere proasta despre pshiholog, ca la aceea persoana se duc doar oamenii nebuni, nu este asa, eu cand am caderi emotionale sau depresii intotdeauna ma programez la un psiholog. Este un om extraordinar iti da sfaturi, te ghideaza si te inurajeaza poate mult mai mult decat membri propriei familii.