| yumeee a întrebat:

O să înceapă în curând sezonul răcelilor şi gripelor (la unii deja a început văd) şi eu sunt groaaaazznnnic de sensibilă, iarna trecută am răcit de 5 ori şi am făcut şi o otită. Şi nu vorbesc despre o răceală drăguţă, binevoitoare, ci una care mă ţine la pat. De obicei nici nu răcesc eu, ci iau de la alţii, oricât m-aş feri. laughing De exemplu o dată a venit o profă răcită, şi din toată clasa, fix eu am luat de la ea.
Mă întrebam dacă ştiţi ceva, orice, eficient în întărirea sistemului imunitar. (pilule, ceaiuri, plante medicinale). Dar ceva încercat cu succes de către voi. Menţionez că iarna trecută am luat vitamina C şi tot am răcit, nu prea are efect. Adică am luat Cetebe care sunt cu eliberare treptată şi puternice. Am luat şi vitamina C normală, cu propolis. Tot degeaba.
Am auzit despre echinaceea şi ceaiul de muşeţel că ar fi eficiente, aşa o fi?
Mulţumesc anticipat. happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, iti recomand Echinacea Plus de la Nutrilite, se iau in 3 reprize a cate 14 zile alternand cu 14 zile de pauza.

8 răspunsuri:
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Da, echinaceea este foarte buna.Eu am luat, si am fost foarte multumita. Sanatate!

pa, pa.

| UNfriendLY a răspuns:

Eu unul Niciodata nu am fost racit big grin :-)

| john_1578 a răspuns:

Daca te incumeti fa o cura de Polidin, cel putin 3 zile cate doua fiole odata. Si eu raceam des si am incercat multe printre care si Polidin. Nu stiu daca din cauza lui dar in ultimul an nu am mai racit deloc.

| ♥•ßyencuţa•♥ a răspuns:

Buna! Pentru perioada de iarna este bine sa ai fosrte multe vitamine in corp pentru. a te intari si a te feri de boli. Iti recomand vitaminele efervescente si pastilele cu echinacee. Poti bea si Actimel. Sper ca te-am ajutat si sper sa nu racesti!

| Ana_8420 a răspuns:

Vitaminele care sustin activitatea sistemului imunitar sunt:

* vitamina C: aportul zilnic recomandat este de 200 mg, pe care le poti gasi intr-un ardei rosu de marime medie, doua portocale sau un grapefruit, 100 g de patrunjel;
* vitamina A: aportul zilnic recomandat este de 800 micrograme, pe care le poti procura din morcovi, ficat, peste, ou, unt.

Mineralele de care ai nevoie sunt:

* zinc - 10 mg pe zi, il gasesti in fructe de mare, seminte de dovleac, paine si cereale integrale;
* seleniu - 55 micrograme/zi. Surse principale: nuci, paine, peste, carne, oua.

Ideea e ca trebuie sa ai un regim echilibrat. 2 sau 3 meze pe zi, la aceleasi ore, cat mai putine dulciuri si cat mai mult sport. Sportul nu se face numai cand iei cateva kg in plus, se face tot timpul. Alege-ti un sport care sa-ti placa, pe care sa-l poti practica si iarna. Incearca sa te duci la dansuri.

Sporturile ideale de vara : Alergatul, inotul.

Sporturile ideala pentru toamna : Alergatul, baschetul, tenisul, dar si alte sporturi care se joaca cu o minge, cu rachete...

Sporturile ideale pentru iarna : Sporturile interioare, practicate ( de exemplu ) in sala de sport : Intrecerile, ping pong-ul, gimnastica, voleiul dar si altele.

Sporturile de primavara : Vezi care ti-a placut cel mai mult si il practici pe ala. Primavara, orice sport este perfect! (Mai ales cand nu bate vantul. happy )

| Mirciuuuuuuuu a răspuns:

Bea coca-cola!
Baftawinking

| Dee0tzaA a răspuns:

Eu am folosit echinaceea si chiar sunt foarte multumita.

| England_Motorhead_1985 a răspuns:

Asa cum zice si Dee0tzaA, echinaceea este cea mai buna in intarirea sistemului imunitar. Eu ii dau fetitei mele Echinacea Plus de la NUTRILITE si sunt foarte multumit. Le poti comanda de aici :http://www.premiumvitae.com/nutrilite-echinacea-plus/