| Lowraaa a întrebat:

Buna oameni faini happy Am o intrebare adresata in special fetelor. Ce cura de slabire ati incercat care chiar a dat rezultate? Am incercat cateva dar dupa ce dadeam 4-5 kg jos le puneam la loc. Am metabolismul destul de lent si tot ce mananc se pune. Astept idei de diete, poate si retete pentru mancaruri cu putine colorii, parerile si experientele voastre si ce ati facut ca sa ramaneti motivate sa slabiti. O zi frumoasa!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai pus la loc deoarece numai tinea i regim, mîncai orice si atunci clar ca pui dublu la loc te faci cît casa.

| Lowraaa explică (pentru CristiDinBucuresti):

Problema a fost ca nu am mai facut sport regulat si nu mi-am mai calculat portiile de mancare atat de bine, chiar daca nu mancam paine si dulciuri destul de rar.

| Violleta2022 a răspuns:

Nici o cura de slabire nu functioneaza, daca nu faci sport!
Nu astepta retete si idei de diete, ca la tine nu vor functiona niciodata, daca deja ai destule la activ si nu te poti mentine.
Apuca-te serios de spor si numara-ti caloriile, ca acolo ai probleme. daca ai manca doar 1500 de calorii pe zi, te-ai mentine la aceeasi greutate, dar daca manaci peste, este normal ca tot surplusul ingerat, sa se depuna.

| Frank51 a răspuns:

Pai in primul rand ce ai zice sa iti cresti metabolismul facand cardio? O ora de cardio si reduci caloriile sub rata ta metabolica, mananci doar 8 ore din 24, si voila, esti pe drumul cel bun, fara diete miraculoase.

| sofisis a răspuns:

Ideea nu trebuie sa fie de regim ci de stil de viata.
Exista o chestie care se numeste fix la fix.
In fiecare zi mananci la aceleasi ore. Daca mananci micul dejun la 7 atunci la 10 mananci gustare, apoi la 13 pranzul, la 16 inca o gustare si la 19 cina. Deci trebuie 3 ore distanta intre mese si in fiecare zi mancat la aceleasi ore. Nu exista alimente interzise.
Daca nu, ca idee, poti manca orice dar putin si incearca sa faci cat mai mult sport.

| FaraNume1245 a răspuns:

Nu există o cură de slăbire minune. Schimbă-ți dieta dacă vrei să slăbești, și nu doar până ai ajuns la masa dorită.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Si eu sunt in aceeasi situatie, de mai mult timp. Am fost un copil supraponderal de la 7 ani. Intr-o vara imi amintesc ca am slabit 6 kg. Eram copil, aveam doar 10 ani, insa am avut ambitie si am reusit. Mama mea imi tot zicea ca incerc degeaba, insa i-am demonstrat contrariul. Ce am facut? Nu am avut un regim strict, nici nu m-ar fi lasat mama. Pur si simplu am renuntat complet la zahar, la cipsuri, la pizza si am mancat numai mancare gatita. Era naspa cand mama ma inspitea si ma obliga sa mananc mai mult. Eu nu prea mananc deloc paine, nici macar cu carnati sau mici, mananc totul fara paine, asta consider ca a fost un avantaj. De asemenea mi-am micsorat portiile. Niciodata nu ma saturam 100%, ci doar vreo 70%, sfatul asta mi l-a dat bunicul meu. Am inceput sa fac miscare, dar nu in exces. Imi amintesc ca mergeam in Parcul Sebastian (sunt din Bucuresti) si faceam acolo la aparate vreo 2 ore. Nu transpiram, dar in sinea mea stiam ca sunt din ce in ce mai aproape de reusita. Mama nu ma prea ajuta deloc, necrezand in ceea ce fac. Am reusit in vreo 3 luni sa slabesc de la 63 la 57. As mai fi slabit, insa ceva s-a intamplat si mi-am reinceput stilul sedentar (plus ca devenise frig si nu mai puteam iesi afara), insa incepusem a manca si dulciuri. Nimeni nu mi-a spus c-o sa ma ingras la loc, nu credeam ca este posibil, insa asta s-a si intamplat. Acum am 13 ani si din nou 63, insa cand vine vara, ma voi pune din nou pe slabit si imi voi schimba stilul de viata (asta insemnand pentru tot restul vietii). Eu ti-as recomanda sa nu incerci vreun regim, ele de obicei tin doar pana slabesti, pe urma ai sa-ti incepi din nou viata de dinainte si probabil o sa le pui la loc, ca si mine. Lucrurile pe care le faci pana slabesti te vor amagi. Incearca sa-ti schimbi total stilul de viata (sa poti fi sigura ca poti face asta toata viata). Chestia e ca nu trebuie sa pui mai multe calorii decat dai jos pe zi (exista aplicatii care monitorizeaza asta), dar si nutritionistul iti poate spune, pe baza varstei, inaltimii etc. Mult succes! happy

| Lowraaa explică (pentru anonim_4396):

Si eu am avut o situatie asemanatoare. Am fost grasuna de cand eram copil, insa am avut si cateva periaode in care am slabit fara sa fac nimic apoi sa ma ingras iarasi. In adolescenta am incercat sa slabesc si am reusit sa dau 10 kg jos, dar dupa un timp am renuntat sa fac sport regulat. Si chiar daca nu mancam prostii, la fel ca tine obisnuita sa nu mananc cu paine si dulciuri destul de rar, am pus inapoi. Nu 10 dar 6 kg. Acum am 20 de ani si pentru 1, 65 am 68 de kg. Nu pot spune ca sunt extrem de obeza dar tot as vrea sa am un corp mai frumos si sa ma simt in forma. Cel mai mult as vrea sa scap de burtica si de picioare. M-am reapucat de sport. Abonament la sala, cardio acasa si alergat de 2 ori pe saptamana.Chiar mi-am achizitionat o bicicleta fixa pe care pedalez cand ma uit la televizor. Incerc sa mananc putini carbohidrati si am renuntat si la dulciuri ( inclusiv la zaharul din cafea, chiar daca aveam impresia ca nu pot trai fara cafeaua mea dulce cu lapte?). Incerc sa nu imi fortez corpul cu mult sport pentru ca nu am mai avut o viata activa de vreo 2 ani si incerc sa o iau treptat cu exercitiile. Am ramas placut surprinsa sa aflu ca la 10 ani ai avut motivatia extraordinara de a te apuca sa slabesti. Pe mine ma obliga mama sa beau zeama de varza si alte porcarii cand eram mica. Ea era cea care tine la silueta mea, nu eu. Multumesc frumos pentru raspuns, mi-ai dat curajul necesar pentru a incerca sa imi schimb stilul de viata!

| laurentiutirei a răspuns:

Bună.
Daca vrei sa slabești trebuie sa iti calculezi calorile, proteinele
Primul pas intri aici.
https://calorii.oneden.com/calculator-calorii/#calcule
Puni tot ce iti cere acolo
dupa iti va da calorile de metinere din acelea tai 200-300 calorii maxim asa vei fi in deficit caloric.
Deficit caloric=slabit
Trebuie sa consumi proteine din alimentatie. ajuta la slabit fara sa pierzi si masa musculara ca dupa sa arati nasol sa fi pufoasa si etc
incearca sa faci sport si aici nu e vorba de cardio si de greutati.etc
Adio suc adio dulciuri fara grasimi dulciuri alcool nema nimic poti manca ce vrei doar duminica pentru a reusi sa te ti de treaba etc cu siguranta nu vei intelege ce zic eu aici trebuie sa ai experienta si sa stii ceva despre sport dar iti urez succes daca ai intrebari da-mi mesaj in privat.

| gugugugu a răspuns:

Buna! Cea mai buna dieta incercata personal este dieta daneza, se mai numeste si Dieta de 13 zile. Am tinut-o acum 2 ani, am pierdut in 13 zile aproape 7 kg, apoi in urmatoarea perioada ( cam 3 luni) inca 8 kg. De la 74 am ajuns la 60 de Kg. In prezent am in jur de 62 kg, fara nici o dieta. Secretul dietei este sa o urmezi exact cum scrie (o poti cauta pe google), fara nici o abatere. Apoi dupa ce o termini, inca 2-3 saptamani sa mananci in limita a 800-1000 Kcal pe zi. Vei scadea in greutate in continuare. Ce face dieta este o modificare a metabolismului, arderile devine mult mai rapide. Este foarte grea, o singura data am reusit sa o tin, insa foarte eficienta. Iti spun din exprienta personala.

| Lowraaa explică (pentru gugugugu):

Multumesc pentru raspuns! O sa o caut si daca este si destul de accesibila in ceea ce priveste bugetul meu alocat mancarii o s-o incerc cu mare drag. Ai facut si exercitii pentru a slabi?

| gugugugu a răspuns (pentru Lowraaa):

Da, este destul de ieftin, din punctul meu de vedere. Mult mai ieftin decat masa normala zilnica. Nu am facut nici un fel de sport.