| deliiia1234 a întrebat:

Buna,parasinus penta interactioneaza cu anticonceptionalele? Va rog,nu mai imi spuneti sa imi intreb ginecologul ca nu am asa ceva,spuneti din ce stiti dvs, am cautat pe net si nu am gasit ceva concret.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu influenteaza efectul contraceptivelor. Dara daca nu ai ginecolog, nu ai nici un motiv sa risti sa iei contraceptive si nici nu iti poti incepe viata sexuala (este neigienic si periculos). Cauta-ti intai ginecolog, discuta cu el, apoi iti poti incepe viata sexuala, du-te la el in prima luna de la inceperea vietii sexuale si, la acea consultatie, poti primi si contraceptive daca varsta si starea ta de sanatate o permit.

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

ParaSinus Penta NU interacţionează cu AC - vezi Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/pro_1755_07.07.09.pdf?anmPage=1254&ID=25080

De asemenea, ai Prospect şi la AC : citeşte-l!

Toate cele bune!

| deliiia1234 explică:

Am 21 de ani, am inceput-o de la 18, anticonceptionale am prescrise de medic, doar ca nu am medicul meu, cum au gravidele. Mersi oricum pentru o lamurile despre pastile.

| Brigaela a răspuns (pentru deliiia1234):

Toate femeile active sexual au ginecologul lor. El este medicul la acre ai mers in prima luna de la inceperea vietii sexuale si la acre mergi apoi regulat, macar o data pe an pentru control de rutina si ori de cate ori au probleme. Cand iei contraceptive orale, acestea iti sunt prescrise de un ginecolog care trebuie sa iti faca consultatie ginecologica macar o data la 5 luni pe toata durata tratamentului (daca nu apare nici o problema). Ca daca mergi de fiecare data la alt medic, acela nu va sti ce ai avut tu data trecuta, de cand faci tratament, care era aspectul colului inainte de tratament, care erau dimensiunile ovarelor, aspectul testului Papanicolaou, etc. Ginecologul tau are o fisa cu toate astea si stie cand ceva neplacut se intampla inainte sa ai simptome.