"O capsula gastrorezistenta contine omeprazol 20 mg si excipienti: Manitol, lactoza anhidra, laurilsulfat de sodiu, hidrogenofosfat de disodiu, zahar, hidroxipropilmetilceluloza, Eudragit L 100-55, hidroxid de sodiu, PEG 6000, talc. dioxjdde titan (E 171)."
Deci nu. Are inclusiv coloranti artificiali ceea ce mi se pare inutil. Dar daca nu faci abuz de ele nu iti fac niciun rau.
Nu are nici un ingredient natural, fiind un drog obtinut sintetic in laboratoarele farmaceutice. Evident, avand efecte secundare, ca orice medicament.
Nu. Omez capsule gastrorezistente contine substanta activa omeprazol. Apartine unei clase de medicamente denumite "inhibitori ai pompei de protoni". Ele actioneaza prin scaderea cantitatii de acid produse de stomac.
Omez este folosit pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni:
La adulti:
- „Boala de reflux gastro-esofagian" (BRGE). In aceasta boala, acidul din stomac trece in esofag (tubul care uneste gatul cu stomacul) producand durere, inflamatie si senzatie de arsuri in capul pieptului (pirozis).
- Ulcere in partea de sus a intestinului (ulcer duodenal) sau in stomac (ulcer gastric).
- Ulcere infectate cu bacteria numita „Helicobacter pylori".
- Ulcere produse de medicamentele numite AINS (Anti-Inflamatoare Non-Steroidiene). Omez poate fi utilizat si pentru a impiedica formarea ulcerelor atunci cand luati AINS.
- Prea mult acid in stomac din cauza unei tumori din pancreas (sindromul Zollinger-Ellison).
La copii:
Copii cu varsta peste 1 an si greutate corporala ≥ 10 kg
- „Boala de reflux gastro-esofagian" (BRGE). In aceasta boala, acidul din stomac trece in esofag (tubul care uneste gatul cu stomacul) producand durere, inflamatie si senzatie de arsuri in capul pieptului (pirozis).
Printre simptomele acestei tulburari la copii, mai pot aparea fi si intoarcerea continutului stomacului in gura (regurgitare), varsaturi si crestere prea mica in greutate.
Copii si adolescenti cu varsta peste 4 ani
-Ulcere infectate cu bacteria numita „Helicobacter pylori". Daca copilul are aceasta afectiune medicul poate sa ii prescrie si antibiotice pentru a trata infectia si a permite ulcerului sa se vindece.
Omeprazolul este un medicament care se ia dupa ce ai discutat cu medicul! Nu il lua de capul tau pentru ca are interactiuni medicamentoase iar la pacientii tratati cu alte medicamente poate da reactii adverse fatale! Daca iei alt tratament spune-i medicului tau inainte de a lua acest medicament! Este un inhibitor al pompei de protoni la nivelul stomacului ceea ce reduce continutul acid al stomacului si se foloseste in caz de hiperaciditate, pacienti tratati cu o schema medicamentoasa complexa si cu risc de afectare gastrica, sau alte boli ale aparatului gastro intestinal. Sfatul meu este ca inainte sa il iei sa vorbesti cu medicul tau sau cu farmacistul si sa ii spui exact ce alte medicamente mai iei. El are substanta activa, nu e supliment!
arekussa întreabă:
anoooonimm77 întreabă: