Renunță două săptămâni la cola, pepsi, energizante, chipsuri, mancare picanta, fast food-uri si alte prostioare, ce par gustoase, și ai să vezi atunci, diferența!
Chiar si medicul de interne (generalist) se ocupă cu astfel de probleme, nu doar medicul gastroenterolog sau cel proctolog.
"Sper ca nu imi introduce nimic in fund..."
La colonscopie se ajunge doar in cazuri mai grave, privind o investigație sigură, cand bolnavul are sânge in scaun (dar nu din cauza hemoroizilor), cand are dureri de burtă intense sau dureri anale, cand e suspect de cancer la colon.
" Colonoscopia este examinarea intestinului gros sub controlul vederii, utilizand un aparat flexibil si subtire care preia imagini din interiorul intestinului si le reda pe un monitor. Cu ajutorul acestui aparat (colonoscop) se pot vizualiza anomaliile sau leziunile prezente la nivelul colonului (intestin gros), obtinandu-se informatii in plus fata de utilizarea tehnicii radiologice (irigografie)."
Du-te la medic cu încredere, fiindcă problemele tale pot fi rezolvate cu produse naturale și un regim sănătos.
Un sfat: în fiecare seară, cand esti asezat pe pat, masează-ți burtica, fă-ți un masaj rotativ, incetisor, 3 minute in în sensul acelor de ceasornic, și alte 3 minute in sens contrar.
Nu iti baga nimeni nimic din prima in fund stai chill.
Cred ca ai (posibil) colon iritabil sau altceva dar trebuie sa mergi la medicul care ti s-a zis gastroenterolog.
Daca ai noroc cu 2 pastile te rezolva a si cu ceva regim
Cel mai probabil o sa iti prescribe pastile sau sirop impotriva constipatiei. exista posibilitatea sa discute si despre ce obiceiuri alimentare ai
Vrea doar sa stie dinainte cum se va desfasura consultatia, ceea ce mi se pare perfect normal. Nu e o intrebare tampita, asa ca nu mai dati raspunsuri doar ca sa va aflati in treaba. Thanks.
Cand mergi la doctor te poti astepta la orice in timpul consultatiei, dar ca sa nu ai surprize neplacute poti intreba de la bun inceput in ce consta consultatia. Si daca nu esti de acord cu anumite proceduri ai tot dreptul sa le refuzi.
De asemenea, este indicat sa porti mai multe straturi de haine cand mergi la doctor (bustiera/sutien, maieu, tricou si un hanorac pe deasupra) pentru ca e posibil sa iti ceara sa te dezbraci. Si neaparat sa ai o bustiera sau un sutien, ca daca te pune sa iti dai jos bluza macar sa nu ramai fara nimic pe tine degeaba.
Eu imi amintesc ca am fost odata la un doctor de tot cctul. Spun asta pentru ca acel doctor nu a invatat in 6 ani de facultate sa respecte dreptul pacientului la intimitate. Eu eram acolo cu doctorul, asistenta si cu 2 pacienti care inca nu plecasera din cabinet. Si doctorul sulii voia sa imi dau eu bluza jos sa ma consulte, desi erai 2 intrusi acolo, 2 pacienti care inca nu iesisera pe usa. Slava domnului ca am avut minte si nu m-am dezbracat pana nu au iesit aia 2 din cabinet. Orice pacient are dreptul la intimitatea actului
medical, asa ca ai mare grija.
Uite ce a patit o fata careia nu i-a fost respectat dreptul la intimitatea actului medical.
https://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=117996&forum=5&0
Câți ani ai? Ție frica sa mergi la doctor pe bune? Ce îți face? Te mănâncă? Nu îți "introduce" nimic în fund stai liniștit tu mergi acolo sa vadă dacă ai ceva probleme de sănătate, nu te gândii la prostii Doar te consulta Mergi și joacă-te ca după întrebarea asta tâmpită nu îți dau mai mult de 8 ani
Specializarea se numeste gastroenterologie.
De hidratat te hidratezi cum trebuie?