anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,pentru liniștea mea cer niște sfaturi
tatălui meu i s-a spart un vas de sânge în ochi, mă sperie asta fiindcă oamenii spun ca face infarct
are 58 de ani,recent a lucrat în curte și era foarte cald afară, după aceea a avut o criză renală și a vomat de ceva ori iar eu cred ca din cauza contracțiilor corpului i s-a spart vasul de sânge, mă sperie toată lumea care spune ca moare ..sunt doar un copil
pe el îl dor mâinile și îi amorțesc des dar asta cred ca vine din cauza muncii pe care o face,este tapițer și lucrează des cu pistoale cu capse și mereu există presiunea la nivelul mâinilor, restul corpului îl doare de ceva vreme dar în urmă cu doi ani a avut un accident de mașină destul de grav și niște coaste fisurate
el nu vrea să meargă la spital de niciun fel și nu știu ce să fac, mi e frică să nu rămân fără el. poate să fie și altceva în afară de un semn de infarct?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Du-le la urgente, chemati salvarea si salvati pe tatal dvs! Nu stati aici sa asteptati sfaturi medicale de la oricine care nu este medic! Trebuie sa se vada un medic de familie si un medic oftalmolog!

| DeMicUnCălător a răspuns:

Trebuie să meargă neapărat la un cardiolog.
Eu am pățit la fel, Am făcut infarct din senin, la fel ca și el. În ziua aia era cald, mi-a amorțit mână și am vomitat. Am avut noroc c-am sunat la ambulanță, M-au dus la spital și intr-o oră de infarct mi-au pus un stand una dintre arterele inimii.
Nu-i de joacă cu inima. TREBUI SĂ MEARGĂ la medic. E prea tânăr!

| sweetys a răspuns:

Mai mult sunt semne de tensiune oscilanta si posibil AVC. Ii zici in felul urmator: Ca tu il vrei in viata si sa mearga pentru tine la un control, daca pentru el nu o face. Doar un medic isi poate da cu parerea, analizand cazul

| andradamatei075 a răspuns (pentru sweetys):

Am încercat și asta însă semnele astea le are de ani de zile doar vasul acesta din ochi a apărut recent,de la accidentul de mașină a avut probleme cu durerile,a avut un inel al coloanei vertebrale fisurat și doctorul a spus ca va avea mereu probleme la spate, clavicula a fost ruptă de aici și durerea de mâna, soldul a fost și el dislocat și probabil
de asta îl doare, nu vrea să meargă de nicio culoare, ajung la disperare

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este obişnuit să i se spargă un vad de sânge dacă a vomitat. Nu te speria. El ştie cum se simte şi dacă are nevoie de doctor. La vârsta lui nu este cazul să îl duci forțat. Nu sună nici ca infarct, nici ca AVC.
La infarct l-ar fi durut partea stângă cu mâna şi maxilarul.
La AVC nu ar fi putut zâmbi sau sta în picioare.

Poți chema salvarea când el de exemplu este inconştient, nu când stă şi îți spune că nu are nevoie de doctor.

Vasul de sânge s-a spart de la efort.