Ar fi bine sa te adresezi unui medic endocrinolog. In urma unei evaluari va decide daca se poate face vreun tratament care sa-ti stimuleze cresterea.
http://www.i-medic.ro/boli/nanism-hipofizar
Fiecare om are metabolismul propriu, nu trebuie sa fii suparata pentru ca sunt sigura ca ai destule calitati care sa ascunda acest mic defect! Sportul ajuta la dezvoltarea fizica
Sigur ai sa te dezvolti la fel ca mama ta, poate doar un pic mai mult, daca zici ca si ea e mica. Ce te deranjeaza la asta? Adica, eu am 14 ani si o prietena de-a mea are 13, dar arata de 16, e inalta,dezvoltata,si nici chipul nu pare sa il aiba de copil. Nu mi se pare ceva anormal sa ma uit de jos la ea,si nu ma simt prost fiind mai mica decat ea. In plus, fetele micute par mai fragile in ochii baietilor, si deci, mai dragalase!
Madreste-te cu cine esti, sunt sigura ca esti foarte frumoasa. :*
Si eu am 1, 59-1, 60 si crede-ma, daca nu sunt machiata si eu arat ca si un copil de 14 si am 18 ani. Avand in vedere ca si mama ta e mica, inseamna ca o mostenesti (la fel si eu). Eu de cand am inceput liceul nu prea am mai crescut in inaltime, dar nici nu am facut exercitii si intinderi, dar tu poti sa incepi sa faci sau sa incepi sa joci baschet sau volei (care ajuta mult pentru cresterea in inaltime plus ca facand sport ajuta sanatatea) si poate cativa cm o sa mai cresti. Si nu-ti face griji, stiu multe persoane care sunt mignone si gandeste-te si la partea pozitiva, cand o sa ai peste 35-40 de ani tu o sa arati mai tanara decat cele dezvoltate foarte tare la o varsta frageda. Deci, nu lasa acest lucru sa fie un impediment pentru tine, profita de el, o sa porti purta tocuri, prietenele mele care sunt inalte nu le place acest lucru, ba ca baietii de care le plac sunt mai mici decat ele si nu le place acest lucru, ba ca nu pot purta tocuri, ca sunt prea inalte si arata ca niste girafe. Deci, sa ai incredere in tine!