anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate nu e potrivita categoria, dar am simtit ca trebuie sa impartasesc asta. Stiu ca fiecare persoana are experienta sarcinii si a nasterii in mod unic, dar precizez ca nimic nu e mai rau decat sa iti fie umpluta mintea cu frici. Sarcina este o perioada din Viata mai mult decat minunata, dar doar 1 lucru urasc la sarcina: Refluxul de hormoni care iti da doar frici in minte despre absolut orice, si vise urate. Am ajuns la concluzia ca, intr-adevar, greturile, ametelile, si alte simptome sunt deranjante, dar din punctul meu de vedere, nimic nu se compara cu fricile ce iti inunda mintea, care nici macar nu au nici o baza, dar simti cum intri in depresie sau iti pierzi mintile. Am noroc, ca sotul meu imi intelege starile cand plang ca si un copil mic dupa un vis urat sau din frici nefondate. Iar de obicei eu sunt aia cu psihicul tare, dar acum in sarcina m-a doborat psihicul. Am gasit cateva sfaturi pe internet cum sa scapi de frici si anxietate, dar simt ca, cum am scris aici, ma simt putin mai bine. Daca a mai trecut cineva ca mine prin sarcina cu psihicul de obicei tare, dar refluxul de hormoni iti da tot felul de ganduri proaste si vise ciudat de urate, va rog sa imi lasati cateva sfaturi.

Recunosc, una dintre frici ar fi si frica de nastere, dar alte frici mai puternici nu sunt legate de sarcina, ci pur si simplu, de moarte, de faptul ca cineva drag poate muri, frica de a sta cu lumina stinsa cand afara e inca lumina, etc etc etc, tot felul de frici prostesti.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Va rog sa imi scuzati poate unele greseli ale cuvintelor, dar uneori nu tasteaza bine.