| Side8 a întrebat:

Buna
poate stie vreun dr in stomatolofie sau cineva
am o masea plombata anul trecut :scos nerv, tratamente iar acum cand mananc ceva ma doare de innebunesc.
Nu inteleg daca are nervul scos dxe ce ma doare si dupa atata timp
Am luat Ospamox sa nu se umfle.
O sa merg la dr sa ii zic cauza ca am dat 6 mil anul trecut crying si nu e corect sa ma doara. Acum nu e nimeni doar dupa sarbatori iar la urgente nu face altceva decat sa mi-o scoata!
Voi ce spuneti ca ar fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Probabil, ai facut puroi la radacina, iar in acel caz se va si scoate.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ai rabdare, si nu blama doctorul. Poate a sarit plomba, daca dintele este slab. Eu am patit, la cateva luni de la plombare. Mi-a zis dr sa nu fortez maseaua respectiva, am fortat-o si a sarit plomba. Aia e. Nu e vina doctorului ca avem noi dintii slabi.
Si da, dor si dintii fara nervi. Mai incet, dar tot dor.
Evita sa mai dai mancare pe ea, mergi la un consult si vezi ce se poate face. Eventual schimba doctorul, daca ti se pare ca a lucrat prost.

| Side8 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu este sarita deloc, a fost reconstructie masea

| gabicoo a răspuns:

Ai un granulom = infecție la măsea. Dacă a scos nervul măseaua e "moartă" soluția este fie să o scoți - ce îți recomand eu- fie o tratezi și îi scoți punga de puroi prin operație.

| Side8 explică (pentru gabicoo):

Nu simt ca ar avea punga, nu e umflata falca sau gingia

| gabicoo a răspuns (pentru Side8):

Sângerează?

| Side8 explică (pentru gabicoo):

Nu,deloc iar plomba este intreaga.Un material alb am ca o bucata de guma de mestecat iar maseua nu este sparta sau rupta

| Robert2526 a răspuns:

Probabil ca ai facut infectie. doare la presiune, la cald/rece? sau ambele?

| Side8 explică (pentru Robert2526):

Doar dupa ce mananc ceva pe acea parte vreo 10 min foarte rau, apoi imi trece

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Este o infectie, ori pe baza de ORL ori pe baza igienei incorecte.
Daca este pe baza de ORL se trage, in mare parte de la urechi, iar asta este un lucru destul de grav deoarece nu iti este afectata o singura masea ci te vor durea mai multe.

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Si mai exista posibilitatea in care plomba a fost pusa intr-o situatie nepotrivita, peretii dintilor fiind prea mici, iar asta poate duce la spargerea plombei( o gaurica pe care poate nici nu o observi, iti poate aduce dureri ingrozitoare)

| Side8 explică (pentru IL0VEDINER0):

Daca a scos nervul si e tratat si canalul? Plomba nu este sparta este intacta.Am un material alb ca guma de mestecat

| Side8 explică (pentru IL0VEDINER0):

Chiar nu am stiut.Mi-a zis cineva ca e posibil de la ureche dar de ce ma doare dupa ce manac ceva apoi imi dispare?

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru Side8):

Pentru ca atunci pui presiune iar "mediul " in care se afla dintele se schimba. Poate mancarea sa fie rece/calda, moale sau tare.Asta pune presiune pe zona afectata. Posibil ca tratamentul canalelor sa nu fi fost eficient in totalitate iar problemele sa reapara.Asta am patit si eu, insa eu am avut peretii dintelui prea mici, astfel avand nevoie de coronita.Am avut nevoie de un tratament pentru a-mi inchide canalele deoarece faceam pungulita de puroi insa primele 2 tipuri de tratament nu au mers. Abia al 3-lea a avut efect