| Mariana5576jzjxjx a întrebat:

Bună, port aparat dentar de 2 ani, dintii sunt drepti dar partea de sus merge într-o parte și acolo unde e strungareata nu e în acelasi drept ca cea de jos gen se vede că sunt într-o parte dintii, se vede clar că e strâmb sus și ea spune că îndată trebuie să mi-l dea jos dar nu prea sunt mulțumita de rezultat, ati patit asa ceva? N-am asteptari sa iasa perfect dar totusi se vede nasol

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| SirenicaCuMomite a răspuns:

Ba da, ar trebui să ai astfel de aşteptări. După ce îți dai jos un aparat dentar, dinții ar trebui să fie perfect aliniați.Nu e important să se întâmple asta doar pentru aspect,cel mai important este să ți se corecteze muşcătura pentru că dacă nu ai o muşcătură corectă,în timp pot apărea tot felul de probleme,plus că nişte dinți înghesuiți spre exemplu au mai multe şanse să se carieze din cauză că nu pot fi igienizați aşa cum trebuie.
De curiozitate,înainte să-ți facă aparatul, te-a trimis să îți faci anumite investigații? Tomografie computerizată, radiografie de profil, să-ți ia mulajul, etc.Nu ştiu exact toate, dar ştiu că trebuie făcute câteva. Dacă nu ți s-a făcut nimic, poți să fii sigură că ai dat peste o incompetentă. Investigațiile alea au rolul lor, cu ele ortodontul vede cât poate să-ți mişte dinții, dacă ai ceva traumatisme din cauză că nu muşti cum trebuie etc.Nu te poți juca aşa cu dinții în craniu.Să-ți îndrepte dinții, dar totuşi să te trezeşti apoi că-ți trosneşte ceva prin gură.
Am auzit de exemplu de un caz în care după ani de zile de când şi-a scos aparatul, i-au ieşit dinții din alveole. :/
Trebuie să te gândeşti şi pe termen lung la ce se poate întâmpla.
Te-aş sfătui să-ți cauți alt ortodont. Unul profesionist.Probabil va trebui să o iei de la capăt.Alți bani, altă distracție, dar asta e.

| Mariana5576jzjxjx explică (pentru SirenicaCuMomite):

Ba da, mi s-au luat absolut toate astea și mulaj și radiografie și tomografie computerizată, ei sunt drepți, si muscatura, încă am avut și extracții de măsele și mi-a tras absolut totul acum am spațiu în spate, dar am spus că nu se vede frumos deloc partea de sus, cu toate că mușcătura este măsea peste măsea poate așa este gura mea dar totusi eu zic ca pentru asta e aparatul de a corecta cât de cât imperfecțiunile

| SirenicaCuMomite a răspuns (pentru Mariana5576jzjxjx):

Nu-mi pot imagina cum arată.Cel mai bine ar fi să te duci să te vadă şi alt ortodont. Măcar să se uite şi să-şi dea cu părerea.Tu acum după ce o să-ți dai aparatul ăsta jos,o să trebuiască să porți altul, de contenție, ca să nu revină dinții la poziția inițială. Deci, ar fi bine să mergi, să afli dacă este normal cum arată dantura ta acum.Numai să ai grijă la cine te duci pentru că sunt tot felul de escroci.Mergi pe recomandări şi fii suspicioasă dacă vezi că lucrează prea ieftin.

| Mariana5576jzjxjx explică (pentru SirenicaCuMomite):

Pe toată lumea ce am întrebat au spus că nu arată ok, acum când am să merg luna viitoare am să i spun, pâna la urma am dat niste bani 160 în fiecare luna, iar aparatul sus și jos a fost în total 2400, acum din cate stiu e 1500 doar sus, dar na totusi de ce să l dau jos și să mi pun altul când acesta ar putea să mi l mai țină câteva luni și să mai regleze poziția dinților.Chestia e că ortodontul ăsta este super cunoscut în oras și nu înțeleg de ce pe mine mă lasă asa când la altii le au iesit perfect, poate nu vrea să se complice sau nu stiu. spre exemplu o cunoștință tot la acest ortodont a mers și au iesit superbi :/