| Biby a întrebat:

Poti folosi ob daca esti virgina? Exista unle speciale? Vara, cand mergi la mare si esti pe mestruatie, ce faci?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yumeee a răspuns:

God, dacă n-am auzit de 100000000 de ori întrebarea asta.
POŢI folosi OB-uri, chiar dacă eşti virgină. Poţi folosi OB mini, care e ultra-mega-super micuţ, chiar şi OB normal, pentru că e fizic IMPOSIBIL să te dezvirgineze. Poate dacă ai fi o pisică.
Cât despre toate aberaţiile gen "faci febră / te doare aia aia aia", sunt vrăjeli, spuse de fete care n-au folosit OB-uri.
Recomand tampoanele OB din toate punctele de vedere: sunt igienice, nu te deranjează, nu simţi că ai purta pampers cum se poate întâmpla cu absorbante, practic nu simţi că eşti la menstruaţie.

12 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Am mai spus-o și mă repet, o.b.-urile NU SUNT PENTRU VIRGINE!
De ce? Și cele mai subțiri se îmbibă cu sângele menstrual și la scoaterea lor din vagin pot rupe membrana himenală ca să nu mai vorbim că poți să te autodeflorezi cu degetul în momentul introducerii o.b.-ului deoarece una este o femeie care poate să-l manevreze cu ușurință și alta este o virgină.
Vara, la mare nu te expui la soare deoarece există posibilitatea hemoragiei prin dilatarea vaselor de sânge, porți pantaloni scurți, cremă solară de protecție, hidratare cu minim 2 litri de lichide, pălăriuță/șapcă pe cap, ochelari de soare și la umbră. Este sănătatea ta în joc.
Pa, pa.

| Maariiaa a răspuns:

Bună,
Tampoanele OB nu te dejvirginează. Poți să le folosești cu mare încredere, sunt folosite de foarte multe fete și femei.
Când ești la mare și nu ai menstruație nu ai voie să întrii în apă pentru că poți lua microbi. Atunci când ai menstruație la mare folosești OB și totul va fi în regulă. Va trebui să îți planifici vacanța când nu ai menstruație.

Numai bine!

| lovem3 a răspuns:

Da poti folosi si daca eti virgina sunt unele mai micute se numesc mini si au cutiuta intr-un colt roz cu 2 picaturi. pai vara gand mergi la mare si esti pe menstruatie porti ob...nu prea ai ce sa faci.ar fi inidcat sa-ti planifici vacanta la mare astfel incat sa nu fi pe stop. de asemenea este bine sa nu intri in apa cand esti la menstruatie pentru ca poti lua mai usor anumite bacterii.mai poti folosi absorbante si un pantalonas scurt daca nu vrei ob.eu vara trecuta mi-a venit fix in ziua cand am plecat la mare si am folosit ob si a fost ok m-am putut bronza chiar daca nu am intrat in apa.decat pana la genunchi asa sau daca intram d tot stateam putin si ma duceam sa imi schimb tamponul. a2a zi am luat o fiola de vitamina K pentru a se opri menstruatia insa nu te sfatuiesc pentru ca este folosita pentru a oprii hemoragiile in general iar luna viitoare te va durea si mai rau burta si iti iti va curge foarte mult.de asemenea nu se elibereaza fara prescriptie medicala.iar medicul nu iti da pentru a-ti opri menstruatia.eu am luat-o printr-o prietena care avusese un accident si a trebuit sa ia fiole din astea. sper ca te-am ajutat:*

| Biby explică:

Unele*

| Lala20 a răspuns:

Vai deci cel mai nasol e vara, la mare! X_x si stiu din propria experienta! Eu chiar daca n-am putut sa intru in apa cateva zile, n-am folosit pentru c aam fost sfatuita sa nu o fac! Zicea cineva ca nu stii cum iti reactioneaza corpul, unele fete pot face febra de la OB, din cauza ca este un corp strain in corpul tau. Altii spun ca daca folosesti, sunt sanse sa te dezvirginezi. Nu exista OB-uri speciale!
Asadar, daca nu folosesti, vara la mare rabzi cateva zile pe nisip, sau daca nu iti vine prea mult poti risca sa intri in apa si cand iesi fugi repede la o baie sa iti schimbi Always-ul, ca sa nu curga mai tarziu. Cam asa ceva... Funda?

| Andreea6031 a răspuns:

Parerile sunt impartite, dar majoritatea tind sa spuna ca se pot folosit OB-uri fara riscuri. Personal, tind sa cred ca se pot folosi, tinand cont ca si medici de specialitate au dat acest raspuns.

| InnocentKid91 a răspuns:

Nu,nu poti folosi. fundita

| Tron a răspuns:

Da sigur ca poti.Himenul are o gaura mica pe unde poti pune ob-ul.U pe unde crezi ca iese menstruatia? Stai fara grijiwinking.Nu trebuie unele speciale.

| bubu19 a răspuns:

Tampoanele ob nu te dezvirgineaza! vara la mare e mai indicat sa nu intri in apa deoarece in acea perioada esti sensibila si poti contacta tot felul de microbi.eu am 20 de ani si folosesc ob-urile de 4 ani. sper ca ti-am fost de folos.:*:*

| Cosmina_Cosmy_1984 a răspuns:

Dupa cum am auzit nu cred ca le este indicat virginelor

| Cosmina_Cosmy_1984 a răspuns:

Eu totusi asi dori sa stiu daca este adevarat

| madalin_9514 a răspuns:

Cred ca da

Întrebări similare