Nu, categoric nu poti face varicela de doua ori. Imunitatea ramane pe parcursul intregii vieti, desi virusul ramane in stare latenta ( si in cazul in care organismul are o imunitate scazuta, poate cauza Zona Zoster ). Dar, daca ai avut varicela, nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi, iar pielea te mananca ...pentru ca te gandesti la asta!
Cel mai probabil nu, in cazuri exceptionale se mai face o forma mai usoara, dar banuiesc ca la tine nu este cazul.Deci nu, stai linistita.
Si eu am avut varicela si prietenul meu a stat cu mine.
Nu este posibil decat daca ai imunitatea foarte slaba. Daca te sti sensibil, ai grija.
Nu o sa faci, iar mancarimile sunt doar pe fond nervos, nu sunt reale!
Multa bafta si ai grija de iubita ta!
Da mai poti face...Sora mea a avut varicela cand era mica si cam acum un an a facut inca o data si am luat si eu cu inca 2 persoane si de la mine inca cineva.
Eu stiu ca daca ai avut odata varicela nu poti sa mai ai stai linistit/a
Din cate stiu nu se mai poate face inca o data dar depinde de organismul fiecaruia.Cel mai bine ar fi sa intrebi un doctor si o sa te lamureasca mai bine.
Eu am avut de 2 ori iar apoi am stat cu varul meu care avea.dar nu mi s-a luat
Stai linistita Daca ai avut o data, nu poti sa mai ai.E normal ca daca te gandesti la asta, crezi ca ai luat dar nu e adevarat :* Pup
Varicela sub denumire populara "bubatul" se zice ca poti sa il fai doar o singura data in viata, problema este ca daca nu ai facut bubatul cel mare atunci cand ai fost mica, este posibil sa il faci. daca ai avut bubatul cel mare, atunci poti sa stai linistita. eu l-am facut acum 4 luni, in caz ca il faci ai mare grije sa nu te scarpini, o sa iti ramana semne. bafta
Daca ai facut odata varicela nu mai poti face si a doua oara. Nu cunosc cazuri in care un om a facut de doua ori varicela.
PatryRox întreabă:
LarisaChe07 întreabă: